黎巴嫩 T 别墅(Villa-T )- YTAA - Youssef Tohme Architects and Associates

编辑导读:陡峭的岩坡上,别墅采用长长的坡道贯穿,面向坡道悬挑而出并采用了大面积的落地玻璃面;可上人的层层平台式的屋顶,建筑融入了山体,成为了一个巨大的“取景器”…(经典值评价:7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:YTAA - Youssef Tohme Architects and Associates
地点:黎巴嫩(Lebanon)
建筑面积:3000.0 m2
完工时间:2013
照片版权:Ieva Saudargaite, Iwan Baan
 
项目简介:
别墅坐落在陡峭的岩坡上,可以俯瞰大海和贝鲁特港口,周边松林密布,房子在地平面上几不可见。分层来看,建筑由三块流动的混凝土平台组成。这些层叠的支板支撑主体,由坡道在内部连接、贯穿别墅。开放层出现水平切口,为崎岖不平的地形提供了一定的结构。建筑内部宽敞,别墅悬挑将自身推入了一个空旷的空间。令居民惊讶的是它对风景挑战性的诠释,建筑没有外表皮,没有封闭,它似乎只有内部,因此更令人叹为观止的是,它创造了内外的无缝转换。

Consulting Structural Engineer:Nabil Hennaoui S.A.L
Consulting Mechanical Engineer:Roger Kazopoulo
Consulting Electrical Enginner:Gilbert Tambourgi
Consulting Interior Architect:Rania Sabbagh
General Concrete Contractor:Hakime Entreprise
General Finishing Contractor:Khater Contracting Group
Consulting Landscape Architect:Green Studios

Text description provided by the architects. Perched on a steep rocky slope in an area distinguished by its pine forest and captivating views of Beirut and the sea, this house is almost invisible at surface level. Layered, it consists of three flowing expanses of inhabitable concrete. These superposed cantilevered floors support the various elements of the brief, which are tied together by an internal ramp running through the villa. Open floors are presented as horizontal incisions that lend a certain structure to the rugged surroundings. Spacious inside, the cantilevered villa projects itself into empty space. Provocative, it surprises inhabitants with its interpretation of the landscape. With no outer skin, no envelope, it seems no more than an interior, all the more stunning for the way it creates apparently seamless interaction with the exterior.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲







已邀请:

要发表您的看法,请先登录