瑞士贝林佐纳 Galbisio 瑞士之家(Swisshouse Galbisio )- Davide Macullo Architects

编辑导读:方盒子的有趣变形,在既要保证隐私又要最大化景观的前提下,建筑师用一组混凝土片墙来重新定义居住空间,由此产生了丰富的日常和亲近的自然。(经典值评价:7.3)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Davide Macullo Architects
地点:瑞士,贝林佐纳(Bellinzona, Switzerland)
主持建筑师:Davide Macullo
建筑面积:260.0 m2
完工时间:2017
照片版权:Alexandre Zveiger 
 
项目简介:
我们的设计是一个清晰的建构,旨在未来多年里可以提供空间上的享受。
 
远观,建筑成为景观的一个标志,表达出原有文脉的意境。近看,它又是许多事物的集合,一个随着时间流逝而变化的世界,日复一日,年复一年。
 
该设计犹如一个由点组成的星图,每个点的亮度决定了我们的优先级,与那些生活在其中的人的理想相对应,这也是对拥抱生活乐趣的空间的一种诠释。
 
当下,我们建造了一个承载记忆,映射未来的地方。当地的石头建筑保护居民同时还抵抗着气候的摧残,直到永恒,我们所承载的恰恰就是这种原始景观的记忆;当时是集中力量而谨慎地使用建筑语言。而现在,他们对另一种不同的感知做出反应,也许是更进化的,以适应生活的速度。
 
然而,空间的终极目标还是给居民提供舒适性。这于我们而言,恰恰体现了面向未来的动力。我们将努力提高生活质量,创建一个具有积极能量的地方,使得居住在里面的人可以自主地成为一个更好的人。
 
该建筑被用作主要住宅。它被设计成一个由一组混凝土柱围成的体量。从一个立方体和一个正方形平面开始,这些混凝土墙片被三维地移动,在面向高山景观打开空间的同时,保持隐私。它不但保护居民不受与邻居的视觉冲突的影响,而且其前景是慷慨的,引入的自然景观成为日常生活的一部分。
 
房子的平面是错层的,使得房子可以依附在土地的缓坡上。在南面,一个双跑楼梯将我们带到厨房和客厅的露台。这个方面强调了这个新存在与该区域的传统石头建筑之间关系的重要性,外部楼梯提供了进入上层楼层的通道。
 
作为可以生活在其内的新有机体的原始元素,这个立方体是一个平静的地方和山的支点。它的混凝土墙片是一些从中世纪的贝林佐纳城堡墙上脱落下来的碎片。它是我们理想的家,一个可以拥抱文脉并将其引入内部的围合,使我们成为这些美好环境的一部分。
 
空间在不同的水平面和不同的方向上扩展,这所有的一切都由设计和附近的细节主导,就像树或邻居花园里的藤蔓般蔓延生长。
 
建筑扎根于它诞生的地方,并定义了在我们感觉中流逝的时间。它和我们一起改变和成长。它比我们存在地更长久,是我们送给未来的礼物。用爱建造的每一所房子永远都不会停止给我们惊喜,时刻帮助着我们,和我们一起成长,和那些追随我们的人一起成长。

Project Architect:Lorenza Tallarini
Design Collaborators:Michele Alberio

Text description provided by the architects. Our design is an articulated construction meant for the enjoyment of the spaces for many years to come.
 

From afar the building is a marker in the landscape, it expresses a meaning already suggested by its context. From close up, it is a collection of many things and from within, a world, that changes with the passing of the hours of the day and the days of the year.
 
 
The design is like a constellation of points, each one’s luminosity defining our priorities, corresponding to the ambitions of those who live within it and is an interpretation of the spaces that embrace the joys of life.
 
 
We have built a place for the present that projects back into memory and forward into the future: the memory of pristine landscapes where the buildings of local stone had to resist until eternity, protecting the inhabitants; when gestures were used sparingly in order to concentrate strength. Now, they respond to a different perception, perhaps more evolved, to adapt to the speed of life.
 
 
However, the ultimate goal of a space remains as giving comfort to its inhabitant. This for us represents the drive towards the future; working to improve the quality of life and creating a place of positive energy, where man is the protagonist in finding his way to become a better person.
 
 
The construction is used as a primary dwelling. It is designed as a volume enclosed by a set of concrete sects. Beginning as a cube and a square plan, these concrete blades are shifted three dimensionally to open the space up to the Alpine landscape, while maintaining privacy. It protects the inhabitants from visual collisions with the neighbours yet is generous in its prospect, the borrowed landscape becoming part of daily life.
 
 
The plan of the house is staggered by a mid level floor, allowing the house adhere to the gentle slope of the land. To the south, a double stair system brings us to the terraces of the kitchen and the living room. This aspect underlines the importance of the relationship between this new presence and the traditional stone constructions of the region where the external stairs offered access to the upper floor level.
 
 
The cube, the primal element of this new organism in which to live, is the place of calm and the fulcrum of the hill. Its concrete blades are fragments, broken off from the medieval castle walls of Bellinzona. It is our ideal home, an enclosure that opens up to the context and breathes it in, making us part of these wonderful surroundings.
 
 
The space dilates across diverse horizons, in different directions, all intended by the design, and by the nearby details, like the tree or the vines of the neighbours’ gardens.
 
 
Architecture takes its roots from the place in which it is born and defines the time that runs in our senses. It changes and grows with us. It outlast us and we gift it to the future. Every house built with love will never stop surprising us, helping us and growing with us and those who will follow us.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲
















已邀请:

要发表您的看法,请先登录