智利 Pedro Aguirre Cerda 市政厅(Pedro Aguirre Cerda City Hall )- GMM Arquitectos

编辑导读:建筑师试图通过建筑和公共空间来提升当地社会的凝聚力,内向性的广场,丰富的公共空间,让市政服务建筑更具有公共性。(经典值评价:6.7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:GMM Arquitectos
地点:智利(Av. Salesianos 2029, Pedro Aguirre Cerda, Región Metropolitana, Chile)
主持建筑师:Germán Molina Montero
建筑面积:12000.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Aryeh Kornfeld
 
项目简介:
新市政厅位于圣地亚哥市最贫穷的社区之一。当我们分析场地区域时,我们发现公共空间的匮乏和基础设施的恶劣条件是导致社区不安全的关键因素,导致缺乏社会凝聚力,从而导致地方政府和社区之间不那么流动的关系。我们相信通过建筑和公共空间的价值可以将人们聚集在一起,我们可以改善市政厅员工和整个社区的生活质量。这成为我们设计的主要目标和关键概念之一。 
 
另一方面,我们想要设计一栋简单低矮的建筑,这样就可以通过市政内部的公共空间加强公共区域联系,从而将当地社区带入建筑内部。
 
我们设计了一个与社区相关的建筑,通过建造一个u形街区,保持了一个朝向街道和内部的连续立面,该立面具有一个向内的部角度,从而实现了对阳光的被动控制。在建筑室内,我们设置了一个椭圆形空间,其中包括社区附属机构和市政会议大厅。建筑的屋顶设置为一个巨大的露台和一个作为展览和活动的公共空间,旨在增加社区公共空间的多样性,并为市政设施提供更大的可能性。 

Design Team:GMM Arquitectos
Construction:Ingeniería y construcción Ricardo Rodríguez
Structural Calculation:MP Ingenieros

Text description provided by the architects. The new City Hall building is located in one of the poorest neighborhoods of Santiago. As we analyzed the site area, we discovered that the privation of public spaces and the poor conditions of the infrastructure were key factors for unsafety in the neighborhood, leading to lack of social cohesion and therefore to a less fluid relationship between the local government and the community. We believe that bringing people together through the value of architecture and public spaces we could improve the quality of life to both the city hall employees and the community in general. That became one of our main goals and key concepts of our design.
 
 
 
On the other hand we wanted to design a low height simple building that enhances the public areas connecting them through a mayor inner public space that could bring the local community inwards the building.
 
 
We designed a building that relates to the neighborhood by means of the construction of a U-shaped block that maintained the continuous façade towards the street and towards the interior a façade with an inner angle to achieve a passive control against sunlight. In the interior, we located an oval that contains the community dependencies and the municipal conventions hall. The roof of the building was thought as a large terrace and public space for exhibitions and events aiming to multiply the diversity of public spaces for the community and give greater possibilities to the municipality\'s infrastructure.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲



















已邀请:

要发表您的看法,请先登录