智利海滨住宅(Yellow House )- Aguilo & Pedraza Arquitectos

编辑导读:建筑采用了亮黄色的金属结构,大面积的玻璃让远眺大海成为了可能。同时建筑利用了场地的高差,形成了一系列室外平台及屋顶平台。(经典值评价:6.7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Aguilo & Pedraza Arquitectos
地点:智利(Zapallar, Chile)
主持建筑师:Diego Aguilo Ch., Rodrigo Pedraza P.
建筑面积:104.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Nico Saieh
 
项目简介:
这个位于智利由aguilo pedraza arquitectos设计的海滨住宅坐落在城市的边界之上,尽管距离它很远,但能眺望大海。该住宅设计有特定的可达性要求,因此,有几个坡道从外面通向不同的楼层。它独特的形状没有一个清晰的起源,人们可能会从一眼就猜出它是对著名的俄罗斯方块游戏的回应——这一效果是由明亮的配色方案造成的。然而,黄色的选择很有意地引用了历史悠久的海岸线,像它一样曾经是色彩斑斓的金属结构。
 
有一件事是肯定的,客户想要看到海洋的景色,尽管它离海岸线很远。因此,aguilo pedraza arquitectos把房子抬高,并安装了一系列的大窗户,允许从每一层的角度进行眺望。总共有三层楼加上室外阳台。卧室位于前两层,主要居住在最上层。

this beach house in chile by aguilo pedraza arquitectos sits above the urban boundary and views the sea despite its distance from it.?the dwelling was designed with specific accessibility requirements, and for this reason there are several ramps that lead to the various floors from the outside. its unique shape has less of a clear origin, one might guess from a glance it’s a response to the famous tetris game — an effect that is contributed to by the bright color scheme. however, yellow was chosen quite intentionally to reference the historic coastline, which was once lined with colorfully painted metal structures such as this.

one thing’s for certain, the client wanted a view of the ocean despite its distance from the coastline. consequently, aguilo pedraza arquitectos elevated the house and installed a series of massive windows that permit sweeping views from every floor. in total, there are three floors plus the outdoor roof-terrace. the bedrooms are located on the first two levels, with primary living accommodation found on the uppermost storey.

Project Year:2014-2015
Construction Year:2015-2016
Built Surface:104.5 m2
Site Surface:432 m2
Materiality:Metal structure over concrete plinth.

Text description provided by the architects. The assignment consisted in designing a beach house in the town of Zapallar. The site is far from the sea in the eastern urban boundary. The sloping terrain makes the views towards the sea be preceded by roofs, streets, trees and hills. This quality of urban view with the sea in the background was what inspired the main operation of the project. We chose to build in height and take advantage of the described views. There are 3 small overlapped levels plus the roof. The bedrooms are located in the first two levels and in the third level the main room. Finally, an exterior deck in the rooftop.
 
 
Two types of paths are proposed. Two exterior ramps connect the second and third floor with the public side of the southern boundary of the site. This way it responds to one of the main demands of the client that was to connect the levels without steps  enabling the use of a wheelchair. Finally, a system of internal stairs plus an external staircase connect all the levels.
 
 
The choice of the exterior material and its color respond to a nostalgic interest in the historical construction of the coastline. There were many houses that at the beginning of the last century, especially in Valparaíso, occupied metallic coatings in bright colors. It is this collective memory that builds the imaginary of the project. Perhaps this choice of material and its color was more visceral than rational.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


已邀请:

要发表您的看法,请先登录