澳大利亚墨尔本 1887 年小屋改扩建(Untitled 01 )- bagnoli

编辑导读:通过丰富的材料和设计将 1887 年的小屋融入到新房子之中,而丰富的材料又产生了丰富的光影……格栅、天窗、悬挑、庭院、屋顶平台……丰富的日常。(经典值评价:7.2)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:bagnoli
地点:澳大利亚, 墨尔本(Melbourne, Australia)
建筑面积:180.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Peter Bennetts 
 
项目简介:
该改造加建项目把一个维多利亚式小屋变成了一个充满光感的建造商客户的样板房。独特的连接、材料和形式把房子内的主要元素区分开来,同时也消解了新加建的外部体量,创造了一个广阔而细节丰富的体验。
 
设计中使用丰富的材料和独特的形式语言去转化和强调已有的类型,该项目从一个核心概念进化出不同的元素。
 
原有的1887年的小屋是一个重要的设计元素,它融入了新房子中。尽可能多地保留原有设计为了保护该项目的历史。上层地板被设计成浮在原有房屋之上。内部的玻璃道和外部的木制垂直格栅柔化和消解了形式。外覆面和后面巨大的橡树也作为一个遮阳方式,跟随着太阳一天的移动,通过进入房屋的自然光创造出阴影。大型旋转楼梯把新的上层卧室和卫生间与起居空间分割开来。
 
房屋的背面朝向一个运动场保护区。镜面的后栅栏设计是为了促进该项目和更多公共立面的互动。镜面视觉上延伸了场地,为当地人提供了一个可以享用的嬉戏特点。接纳该地块上的公众和已有文脉是设计的核心。

考虑到新房屋可使用的区域有限,该设计要求没有“浪费”的空间,紧凑而高效。该房子在家中提供了若干“庇护所”,这样一家人既可以待在一起,也可以拥有他们各自的区域。这家人喜爱房屋的流线设计,很享受发现观察随着光线和季节改变并和木材、黄铜互动的空间的新方式。每一个空间都为居住者而设计了一些个性化时刻(包括在鞋柜旁的两倍高的楼梯底座,可用来作为换鞋的座位)。
 
尽管该区域没有遗产,大多数房子都友好地沿街排列保持原来的维多利亚式小屋布局。加建空间的木格栅立面和新潮的屋顶为现有的周围环境提供了一个友好的回应。后部交错的钻石状栅栏让临近的公园融入住宅花园,同时,在有镜面的那一侧,公园在视觉上延申到了漂浮的上层房屋之下。
 
建造商家庭的样板房,设计概要包括为狗狗Oreo提供最大的院落而让它不用跑过整个房子,家庭成员想要一个流动的,增加他们起居空间并且把睡觉空间分隔开来的家。客户希望房子有欢乐的时刻,这通过丰富的材料和光线的相互作用在屋内和后院互动而实现。Oreo在房子一边玻璃悬浮的地板下有一条它自己的通道,让它可以自由地从房前跑到后院。

Text description provided by the architects. This renovation and addition transforms a Victorian cottage into a light filled showcase home for the Builder client. Distinct connections, materials and forms separate major elements within the house, while dissolving the additional mass externally to create an expansive and richly detailed experience.?
 
 
 
Designed to use rich materials and distinct formal gestures to invert and highlight existing typologies this project evolved from a core concept of separation of elements.?
 
 
The original 1887 cottage was an important design element to be incorporated into the new home. Retaining as much of the original design as possible preserved some of the project\'s history. The upper floor is designed to float above the original house. Internally glass walkways and externally timber cladding with vertical battens soften and dissolve the form. The cladding and large rear gum tree also act as shading devices and create shadow patterns from the natural light entering the house as the sun moves during the day. A large spiral staircase distinctly separates the new upstairs bedroom and bathroom spaces from the living zone.?
 
 
The rear of the property faces onto a playground reserve. A mirrored back fence was designed to acknowledge and allow the more public fa?ade of the project to be interacted with. The mirrored surface visually extends the parkland and provides a playful feature for locals to enjoy. Embracing the public and existing context of this site was central to the design?
Given the limited area available for the new home, the design needed to be a compact and efficient with no ‘wasted’ spaces. The house provides \'little sanctuaries\' within so the family can both be together and have their own zones. The family love the flow of the house and enjoy discovering new ways of seeing the space as the light and seasons changes and react to the timber and brass. Together with custom designed moments (including staircase plinth which doubles as a low seat for shoe changing, by the shoe cupboard) each space is designed for the inhabitants.?
 
 
Despite no heritage overlay in the area most of the houses have remained sympathetic to the original Victorian cottages lining the street. The dissolving nature of the addition’s spaced timber-batten fa?ade and hip roof provides a sympathetic response to existing neighbourhood conditions. At rear the staggered diamond shaped back fence posts allows the adjacent park into the garden while from the park the mirrored side of the post visually extends the open space beneath the floating upper storey of the house.?
 
 
A showcase home for a builder’s family, the brief included means for Oreo, the dog, to have maximum yard space without running through the house and the rest of the family required a home that flowed, increased their living area and separated their sleeping zones. The clients wanted the house to have moments of joy, which are achieved by rich material and light interplays, both within the home and with the rear park interaction. And Oreo has passage under the glass-cantilevered floor along the side of the house - allowing him to run freely from front to back yard.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


已邀请:

要发表您的看法,请先登录