印度南部咖啡产地里的别墅组团(Java Rain )- Cadence Architects

编辑导读:整个别墅组团的建筑实现了模糊室内外界限来使房屋和自然融为一体,通过独特的形体、本土的材料,有机的形式,提供了舒适的现代而又带有山野气息的空间…(经典值评价:7.2)
 “树屋”咖啡厅
“树屋”咖啡厅 ▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲
270度的视野可观看到周围山色
270度的视野可观看到周围山色

项目概况:
建筑设计:Cadence Architects
地点:Chickmagaluru, Karnataka, India
主持建筑师:Smaran Mallesh, Narendra Pirgal, Vikram Rajashekar
建筑面积:3251.6平方米(35000.0 ft2)
完工时间:2017
 
项目简介:
基地位于吉格默格卢尔 Mullahangiri Hills 山脚40英亩的咖啡产地,俯瞰着下方山谷和吉格默格卢尔小镇。整个项目以醉人的自然风光为背景,包含了一间会所、独栋别墅、水疗馆、联排别墅、餐厅、树屋和一些辅助用房。
 
这个项目的设计出发点是模糊室内外界限来使房屋和自然融为一体。这个项目的难点在于如何将构造物置入现有地形中并用连续转接的形式来模糊边界。将地形视为视觉和触觉上的元素后所生成的构造物,反映着基地和山庄的周围环境。质朴的山野材料做成的表皮使房屋形式更加现代。大量使用从实地获得的本土材料不但可以使建筑物和周围环境相融,也能增加项目的可持续性。
 
依照基地的形状,会所被设计成多层的形式以引入周围的景观。砍掉少量树木和将建筑置入自然环境时都采取了谨慎的方式。会所到达区的屋顶是以林中花朵为灵感设计的。这个酷似花朵的顶棚,由支撑结构各自从三点升起,组成巨大悬挑。整个构造由金属和外层的混凝土制成,给人一种平滑舒适的感觉。顶棚的深处是前台和等候区,可观赏到下方山谷的壮丽全景。客人可通过华丽的螺旋楼梯进入位于下层的转向山谷中的餐厅。更下一层是延伸到树丛中的无边泳池。整个会所灵活有机的外形使它完全和自然融一体。
 
别墅拥有可环顾周围景色的广阔视野,而它的蝴蝶型屋顶有别于传统小屋的斜尖屋顶。每栋别墅都有一个贯穿室内外的巨型甲板平台,平台和房间自身一样大,比起闲置成多余空间,住客可把他们当成功能性空间使用。房间提供了和自然景观的紧密视线联系,同时平台也提供了与自然的紧密触觉联系。屋顶是建筑中重要的元素,它惊人的悬挑不仅增添了戏剧化、给人一种平静飘逸的感觉,同时又是能阻隔太阳光线和热量的遮蔽物。
 
客人可在名为“树屋”的高级咖啡厅观赏到周围全景和临近湖面的美妙景色。“树屋”建在一个平缓石头台地的边缘,有着270度的视野可观看到周围山色,它紧贴台地的边缘并构成了山庄的边界。外形活泼的水疗馆里设有带着独立庭院的桑拿房,意在为客人提供如娘胎般舒适的空间。开放空间和灰空间的相互交融整合了大部分房屋的视野,使客人能观赏到周围全景。通过使用当地出产的材料,房屋的现代形式增添了一份山野气息。

Design Team:Smaran Mallesh, Vikram Rajaashekar, Narendra Pirgal, Rejin Karthik
 

Text description provided by the architects. The site is situated in a 40-acre coffee estate in Chikkamagalur at the foothills of Mullahangiri Hills, overlooking the valley beyond and the town on Chikmagalur. With a mesmerizing natural backdrop for each built form, the development comprises of a Clubhouse, Single Villas, Twin Villas, a Spa, a restaurant and a Tree house plus other ancillary facilities.
 
 
The project deals with the idea of blurring the boundaries between inside and outside, such that the building becomes one with nature. The challenge in this project was to insert built forms into the existing landscape and blurring the edge seamlessly like a graft. The landscape is treated as a visual and tactile element. The built form responds to both the immediate site context as well as to that of the hill station. The surfaces of the buildings are rendered with earthy and rustic materials to accentuate their contemporary forms. Local materials available on site are extensively used to not only help the architecture blend with the context, but also make the project sustainable.
 
 
The Clubhouse is conceived in multiple levels according to the contours on the site and to capture the view around. Care has been taken to cut a minimum number of trees and insert the building into the natural fabric. The clubhouse comprises of an arrival area, the roof of which is inspired by flowers in a forest. For this canopy, using flowers as an analogy the form is conceived to rise up from three distinct points to form a large overhang. This entire structure is made out of metal and draped with a coating of Ferro-concrete to give a smooth sensual feel. The underbelly of this canopy houses the waiting area and the reception and offers beautifully framed views of the valley beyond. A grand helical staircase takes one to the lower level into the restaurant, which peers into the valley. Just below this level, is the infinity pool which thrusts itself amidst the trees. The organic geometry of the entire club house enables it to be one with nature.
 
 
The villas question the conventional notion of a cottage with a traditional pitched roof by having a butterfly roof and are extensively glazed to capture the views around. Every cottage has a large deck which is simultaneously both inside and outside. The decks are as large as the rooms themselves to encourage inhabitants to use them as functional spaces as opposed to just spill over spaces. While the rooms enable a strong visual connection with landscape the decks enable a strong tactile connection with landscape. The roof becomes a critical element as the large exaggerated overhangs not only make it theatrical and give a sense of calm and levitation but also become shading devices to cut the glare and heat of the sun.
 
 
An elevated café, aptly named the ‘tree house’ provides a panoramic view of the scenic site and an adjacent lake. The Tree house is perched on the edge of the property over a rocky outcrop with a 270-degree view of the surrounding hills. The tree house is delicately perched on a rocky outcrop marking the edge of the property. The Spa has massage rooms that open into private courts; the shape of the spa is very organic and is conceived as a womb like space for the users.? The interplay between open and semi open spaces orchestrate most of the built form’s visual focus over the panoramic views surrounding the site. Using locally sourced materials, a rustic feel is imparted to contemporary forms.
 
会所
会所
以林中花朵为灵感设计的会所屋顶
以林中花朵为灵感设计的会所屋顶



双拼别墅
双拼别墅 ▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


















已邀请:

要发表您的看法,请先登录