墨西哥 Santísimo 住宅(改扩建)(Casa Santísimo )- JJRR Arquitectura + AREA

编辑导读:对墨西哥的一座具有当地房屋传统风格的住宅的介入与扩建,用材料让新旧之间区分开来,并形成了对话。花园和中央庭院是住宅的核心,这里新旧、内外交融。(经典值评价:7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑师:José Juan Rivera Río, Héctor Módica, Fernanda Soriano, Rogelio Ledesma, Carlos Ledesma.
地点:墨西哥(Mexico City, Mexico)
建筑面积:1200平方米(12916.6 ft2)
完工时间:2018
照片版权:Jaime Navarro
 
项目简介:
该项目是对墨西哥城南部San Angel住宅区内一个房屋的改扩建。
 
项目面临的挑战是要保留原来房子的精髓,它是一座有着大中央庭院的房子,具有San Angel房屋传统的殖民式后院风格。相应的,本着对原有房屋的本质和风格100%尊重的态度,以现代的方式对建筑项目进行补充。为了达到这个目的,我们想到了木材,扁平涂料,火山石,玻璃等材料,以及对植被给予重视;从而区分房子原有部分和新建部分,在两者之间形成良好的对话。
 
起居室兼餐厅设在一楼花园和中央庭院之间,尽可能做到最大面积的开敞,从而实现交叉通风。同时,内外空间得以相互融合,花园和中心庭院成为建筑的主要元素。
 
中央庭院周围是游戏室,工作室,家庭活动室,厨房和洗衣房,均可直接通往或是望向中央庭院。
 
二层是最私密的空间,有3个带有浴室(更衣室)和露台的卧室,还有一个更亲密的家庭空间和一个健身房。
 
在地下一层有1个能容纳8辆车的停车场,2个服务室,保安亭以及以通向房子的独立的主入口。
 

Interior design:Habitación 116 - Rafael Rivera y Javier Claverie
Site Area:13993.0 ft2

 
Text description provided by the architects. It is an intervention and extension of a house in the residential area of San Angel at south of Mexico City.

The challenge in this project is to preserve the essence of the original house, being a house with a large central courtyard with a traditional style of colonial hacienda characteristic of the houses in San Angel. In turn complement the architectural program with a contemporary touch in such a way that respect to 100% the essence and style of the original house. To achieve this result, we think of materials such as wood, flattened whitewash, volcanic stone, glass, as well as giving importance to vegetation; with the intention of differentiating the new part of the original part of the house achieving a good dialogue between both.
 
 
On the ground floor we find the living-dining room between the garden and the central courtyard, looking for the greatest possible transparency between them causing a cross ventilation.  In the same way it was possible to play with the interior atmosphere and the exterior, in such a way that the garden and the central patio are the main elements.
 
 
Around the central courtyard is the game room, studio, family-room, kitchen and laundry, all with direct access and views to the central courtyard.
 
 
In the first level we find the most private areas, 3 bedrooms with bathroom-dressing room and terrace each and a more intimate family as well as a gym.
 
 
In the basement floor we find the parking lot for 8 cars, 2 service rooms, security booth and the main access to the house in a very independent way to the services.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲

















已邀请:

要发表您的看法,请先登录