坦桑尼亚 Maji Moto 村落医生之家(Brick by Brick: a Doctor's House for Maji Moto )- Studio TOTALE

编辑导读:建筑采用了当地材料建造,尽可能的低成本和建造的快速简单。建筑将传统和当代的标准相结合了……(经典值评价:6.2)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Studio TOTALE
地点:坦桑尼亚(Arusha, Tanzania)
建筑面积:55.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Maria Chiara Gatti
 
项目简介:
Maji Moto是坦桑尼亚北部阿鲁沙(Arusha)地区靠近乞力马扎罗山(Kilimanjaro)的一个自然村落。医生住宅为在诊所工作的人们提供住所,以确保居民获得基础的医疗服务。
 
这座建筑自身就是一个可持续技术和空间分配的原型。30平方米的面积被划分为四个相同的模块,三个室内空间(两个卧室和一个起居室),一个室外空间(烹饪区域)。这一空间有助于避免因室内烹饪的普遍习惯产生的烟雾所导致的中毒。有顶但是开放的空间创造了与其它建筑和自然环境的对话。
 
门廊是公共空间和私密空间的过渡。项目采用沙子、石头和碎石等当地材料建造。墙体采用压缩稳定土制砌块C.S.E.B (Compressed Stabilized Earth Blocks)建造。木材的使用被控制在最小。涉及的技术价格低廉,可以快速简单的建造。我们的目标是将传统和当代标准相结合以推广一些小的但是有效的革新。

Lead Architects:Arch. Marco Nucifora; Arch. Claudia Cavallo; Arch. Elena Pazzaglia; Arch. Andrea Pazzaglia; Arch. Alessio Orrico
Team:Alessandro Pieroni; Andrea Testi; Cassandra Calugi; Cecilia Sgammini; Costanza La Greca; Jacopo Bardi; Jacopo Naldi; Lavinia Antichi; Margherita Franchi; Maria Vittoria Genovesi; Marta Gironi; Martina Calcinai; Michela Gessani; Michele Franzone; Stefano Ottaviani

Collaborators:C-re-a.i.d. (N.G.O.)
Clients:Maji Moto village, Arusha Government

Text description provided by the architects. Maji Moto is a spontaneous village in the northern Tanzania, Arusha area, nearby the Kilimanjaro mountain. The Doctor\'s House needed to keep the medical center operative, will grant access to basic healthcare treatments for the population by allowing dwelling for those who will work in the dispensary.

The building itself is a prototype for both sustainable technology and spatial distribution. The 30sm surface is divided into four equal modules: three indoor spaces (two bedrooms and one living), one outdoor space (cooking area). This space helps to avoid intoxication by smoke caused by the common habit of cooking indoors. Is covered yet open to create a dialogue with the other buildings and environment.

The porch is a filter between public and private space. The project is built with local materials: soil, stone, and gravel. The walls are built in C.S.E.B (Compressed Stabilized Earth Blocks). The use of wood is kept to the minimum needed. The technologies involved are low cost, quick and easy to build. We aimed to blend tradition with contemporary standards to promote some small yet effective innovations.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲














已邀请:

要发表您的看法,请先登录