墨西哥 Nogal 住宅(Nogal House )- BGP Arquitectura

编辑导读:Nogal 住宅充分尊重周围的自然环境,建筑与场地内的一些胡桃树密切接触并和谐共生,住宅的形体在转角处采用了弧线,室内外的材料有着很强的连贯性,整个住宅浑然天成。(经典值评价:7.2)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:BGP Arquitectura
地点:San Pedro Garza García, Mexico
主持建筑师:Bernardo Gómez-Pimienta, Luis Enrique Mendoza.
建筑面积:670.0 m2
完工时间:2018
照片版权:The Raws
 
项目简介:
Nogal(胡桃树)住宅的名字来源于场地周围平和且具有纪念意义的环境。该项目充分地尊重周围的环境。住宅分散的庭院围绕着胡桃树建造,而整体建筑沿着该场地的地形轮廓建造。
 
每个空间都通过建筑室外的一个花园连接起来,在这个室外花园里的颜色和质感都与室内的家具相呼应。BGP设计了室内外应用钢铁,藤条和木头,保持室内外统一。住宅的入口通过中间层,其中包括了位于家庭影院之外的客厅和餐厅,通过开门和关门可以成为一个独立的空间。
 
一个双层通高的空间连接了上层的书房、工作室和带有烧烤的泳池区域。在一层,与庭院相连的是卧室和家庭房间,营造了一种更加亲密的氛围。
 
可持续性在设计中有特殊的考虑房子采用了双层隔墙和双层玻璃,并有几个朝南开放的窗户,有助于减少室内的太阳能热量, 将暖通空调的要求减少到最小。
 
此外,住宅使用了交叉自然通风和埋在住宅中的地热采暖,以及种植了少量维护需求的植物,从而确保水,电在这个项目中的有利利用。

Collaborators:Iván Rey, Moisés Hernández, César Gálvez, Alba Silva, Luis Felipe Márquez, Regina Nájera, Marianne Herrera, Mariana Hernández, Dahyanna Castillo
Constructor:Canada Grupo Inmobiliario
Ligthning:Luz en Arquitectura S.C.
Landscape:Maritza Hernández
Plastic Work:Eric Perez, Reinaldo Diaz Zesati, Edna Pallares, Javier Guadarrama, Manolo Cocho
Structure:Sociedad de Dise?o Estructural

Text description provided by the architects. Paceful and monumental, the Nogal (Walnut) House adopts its name from the conditions defining its location in the site: it respects the existing surroundings by scattering patios around the walnut trees in the plot while the house adapts its contour to them.
 
 
 
Each space is joined with the exterior through particular gardens where colors and textures match with furniture in steel, rattan and wood, also designed by bgp. The entrance to the house is through the middle level, where living, dining room and kitchen are located besides a home theater that, by opening and closing doors, could be an independent extra room for the house.
 
 
A double height space connects this level with the upper library, studio and pool area with a grill. In the ground level, in touch with the patios, are the bedrooms and the family room, in a more intimate atmosphere.
 
 
Sustainability had special considerations in the design. The use of insulated double-walls and glasses, and the presence of few windows facing south, help reduce solar heat to the interiors, minimizing HVAC requirements.
 
 
Besides this, the use of crossed natural ventilation, the use of the ground as thermal mass insulation by burying the house partially, and the use of low maintenance vegetation, make an optimal use of water and electrical resources in the project.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲











已邀请:

要发表您的看法,请先登录