登录免广告

意大利 Schgaguler 度假酒店(建筑改造)(Hotel Schgaguler )- Peter Pichler Architecture

编辑导读:建筑师采用了简约现代的设计手法,重新诠释了阿尔卑斯风格,坡屋顶与周围的山脉相呼应,生动的立面,大量当地材料的应用… (经典值评价:7.1)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Peter Pichler Architecture
地点:意大利(Castelrotto, Alto Adige, Italy)
主持建筑师:Peter Pichler, Silvana Ordinas
建筑面积:4450.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Oskar Dariz, Martin Schgaguler
 
项目简介:
Peter Pichler 事务所在2015年赢得了“Schgaguler酒店的完全改造项目”比赛的大奖,项目位于受联合国教科文组织保护的Dolomites地区的山脉和景观的中心地带。意大利北部的Castelrotto小村落因其民俗文化和它与自然环境还有周边山脉的联系而闻名。Schgaguler酒店始建于1986年,并且于2018年的时候由PeterPichler Architecture事务所组织翻修。
 
设计理念
一个简约而永恒的建筑设计是吸引人的精品酒店的重要因素。阿尔卑斯风格与简约的美学创造了一种真实的幸福感。开放而透明的房子吸引着来自四面八方的游客入住来感受村落与周围相连山脉的美丽景色。项目依据重建前房屋的原有结构由三个单独的体量组成。在尊重原有建筑物的内涵和周围环境的同时,强调了酒店建筑遵循对阿尔卑斯风格的当代重释,并与当地典型的斜坡屋顶风格相结合。
 
生动的外骨骼式的立面依据方向和功用而改变。在北面和东面,是占据着大部分空间的走廊和公共空间,这几乎是固定不变的结构所以进深较小。在南边,锥形的平面几何形态创造了更多的进深和自然阴影形成的荫凉处。
 
建筑的立面受到周围山脉的启发使用了亮灰色的白色彩涂料。文化和传统是该酒店设计的关键元素。简约而功能丰富的内部保持开放布局的同时,采用了大量当地材料例如:栗树木、当地石材和纺织物。大厅、酒吧和餐厅这类公共空间被布置在一层。与酒吧相连的是一个宽敞、阳光充足的露台,可以瞭望到Sciliar山绝妙的风景。在地下层是健康设施、水疗中心和美容设施。
 
房间和套房被安置在上面几层,设计以时间永恒为主题营造了一种惬意的气氛。带独立浴缸的开放浴室可以让客人在徒步旅行或滑雪后洗个舒服的热水澡。

PPA Design Team:Peter Pichler, Simona Alu’, Giovanni Paterlini, Daniele Colombati, Cem Ozbasaran, Gianluigi D′Aloisio, Ugo Licciardi
PPA Project Architect:Simona Alu’

Interiors:Peter Pichler Architecture and Martin Schgaguler
Tendering:Jens Kellner
Construction Management:HGV
Structural Engineering:Baucon, Ing. Simon Neulichedl
MEP Engineering / Fire:Studio Contact
Acoustics:Solarraum
Lighting Consulting:Lichtstudio Eisenkeil

Text description provided by the architects. Peter Pichler Architecture won a competition in 2015 to fully reconstruct the existing “Hotel Schgaguler”, located in the heart of the Dolomites, mountains and landscapes protected by the UNESCO. The small village of Castelrotto in North Italy is known for his folkloric culture and the relationship with its nature and surrounding mountains. The Schgaguler was built in 1986 and renovated in 2018 by Peter Pichler Architecture.
 
 
 
ARCHITECTURE
A simple and timeless architectural design is the main protagonist of the charming boutique hotel. Alpine style with reduced aesthetics creates an authentic sense of well-being. An open and transparent house attracts guests and invites visitors to come in and feel the connection to the picturesque village and its surrounding mountains. The Project consists of three monolithic volumes, following the original structure of the house before reconstruction. While respecting local context and its surroundings, the strong architectural identity of the Hotel follows a contemporary reinterpretation of the alpine style and plays with vernacular elements such as the typical sloped roof.
 
 
The expressive exoskeleton facade changes according to orientation and program. At the north/east facade, with mostly corridors and public spaces, the almost sculptural structure is less depth. At the south facade the tapered geometry has more depth and creates loggias with natural shading. The bright grey color of the chalk containing render of the facade is inspired by the rocks of the surrounding mountains.
 
 
Tradition and culture are key elements in the design of the Hotel. Simple and functional interiors with open layouts are combined with local materials such as chestnut wood or local Stones and textiles. Public spaces like lobby, bar and restaurant are located on the ground floor. The Bar connects to a wide and sunny terrace with impressive views towards the Sciliar mountain. The underground level hosts the wellness facilities, Spa and beauty.
 
 
The rooms and suites are located in the above levels and are characterized by timeless design that evokes a cosy atmosphere. Open bathrooms with free-standing bathtubs invite you taking a soothing bath after a hike or ski tour.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲














已邀请:

要发表您的看法,请先登录