美国卡尔弗城第二住宅(Second House )- FreelandBuck Architect

编辑导读:方体在这里进行了一系列的变异,体量的打碎,高耸的楔形体块,形成的内向庭院,多层次的外部空间,室内外之间的交织,不断调节的环境……(经典值评价:7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:FreelandBuck Architect
地点:美国,卡尔弗城(Culver City, United States)
建筑面积:139平方米(1500.0 ft2)
完工时间:2018
照片版权:Eric Staudenmaier
 
项目简介:
这个1500平方英尺(约139平方米)的住宅是一个复杂的内部和外部体量的集合。新建筑位于现有住宅后面一个紧凑的场地上,它借用了前屋陡峭的屋顶,同时向内围绕一个私人的中央庭院。
 
住宅的每个房间都作为一个独特的单元,与相应的外部空间(两个入口凹室和一个俯瞰庭院的阳台)相匹配。尽管该项目是作为独立的体量,内部和外部空间交织在一起,形成一个单一的,视觉上连续的生活空间。过渡和门槛通过材料表面的交替排列来强调,创造了一系列戏剧性的不同空间,这些空间被整合到一个单一的环境中。
 
纹理紧密的灰色石灰岩和白色的斑点松木等地面材料暗示着室内外的区别。室内楼梯被漆成鲜红色和橙色,随着光线强度和白天的时间的变化颜色渗入相邻的卧室和起居空间。光线从高高的窗户泻入室内,可以欣赏天空和山丘的景色。
 
室外覆盖定制图案水泥板使体量更整体。正交的表面比对角线上的颜色稍暗,在单个矩形块和三个对齐的楔形块之间产生模糊的阅读。与一层的开放空间不同,二层的主卧室和客房是独立的体量,每个体量都包含在一个单独的楔形体块中。
 
住宅在体量区别和空间连续性之间取得平衡,创造了一个不断调节的环境;无论是自然光还是人造光,是门窗的开启,还是家具的配置。

Lead Designers:Brennan Buck, David Freeland
Project Team:Johannes Beck, Nick Schwaller

Text description provided by the architects. The new 1,500- square- foot home is an intricate aggregation of interior and exterior volumes. Located on a tight site behind an existing residence, the new structure borrows the steeply pitched rooflines of the front house while turning inward around a private, central courtyard.

Each room of the house is expressed as a distinct block paired with a corresponding exterior space (two entry alcoves and a balcony overlooking the courtyard) carved from the buildable footprint. Even though the program is articulated as separate volumes, the interior and exterior spaces are woven together into a single, visually continuous living space. Transitions and thresholds are emphasized by an alternating arrangement of material surfaces, creating a series of dramatically different spaces that are integrated into a single environment.
 
Floor materials such as tight--veined grey limestone and white stained knotty pine suggest distinctions between interior and exterior. The interior stairs are painted bright red and orange, with the colors leaking into adjacent bedrooms and living spaces depending upon light intensity and time of day. Light cascades down into the interior from high windows, providing views to the sky and hills.
 
The exterior is clad with custom -patterned cement board panels and can be read as a monolithic mass. The orthogonal surfaces have a slightly darker tone than those at a diagonal, producing an ambiguous reading between a single rectangular block and three aligned wedges. In contrast to the differentiated--but--open ground floor, the master bedroom and guest room at the second level are isolated volumes, each contained in a separate wedge.
 
The house strikes a balance between volumetric distinction and spatial continuity and creates an environment in constant modulation; whether by natural and artificial light, the opening of doors and windows, or the configuration of furniture.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲































已邀请:

要发表您的看法,请先登录