登录免广告

荷兰 Indigo 生态模块住宅(Indigo Atelier woning )- Woonpioniers

编辑导读:预制化的生态小屋,建筑师在“产品”和“建筑”之间进行了有效地探索,研究了“大规模定制的”生态建筑如何能够为所有人提供更健康的住宅…(经典值评价:6.8)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Woonpioniers
地点:荷兰(Giethmen, The Netherlands)
建筑面积:80.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Henny van Belkom
 
项目简介:
Indigo是一个生态模块化建造概念。这一项目定位在“产品”和“建筑”之间,探讨了“大规模定制的”生态建筑如何能够为所有人提供更健康的住宅,同时避免一刀切的解决方案。它将居住者,背景环境和生活方式纳入设计过程并由此实现了设计的灵活性。因此没有一个Indigo住宅是相同的。
 
在设计过程中,Lia的愿望被清楚的提炼出来,然后只留下本质的部分。在这里,在俯瞰风景的树木之间,Lia可以专注于天然石材艺术。工作在楼下,而休闲则在二楼。结构的曲线和朝向两侧的视线使空间提供了一种近乎精神性的体验。
 
Indigo由预制生态构件构成,可以在一天之内现场安装完成。在这些预制构件中,墙体和屋面之间的曲面连接抗弯。除此之外不再需要其他结构墙体,因此完全自由的室内布局得以实现。在Lia的项目中,所有的设备都安排在中央家具核心中,使起居空间和工作空间都可以直接与完全通透的立面相邻。这提供了大量的日光和极佳的穿透住宅的通畅视线。

Lead Architect:Daniel Venneman
Team:Woonpioniers

Engineering Consultant:BSH bouwadvies
Energy Consultant:Coen energie comfort
Contractors:Woodteq houtconstructies and Studio ECO and Blind interieur (LINKJE ERBIJ)
Client:Lia Harmsen

 
Text description provided by the architects. Indigo is an ecological modular building concept. Positioned between “product” and “architecture”, this project explores how “mass-customized” ecological building could provide healthier homes for all of us, while avoiding one-size-fits-all solutions. Instead it allows flexibility for dwellers and their context and lifestyle by inviting them to join the design process. Therefore, not one Indigo is the same.

Lia’s Indigo is the result of a design process in which her wishes were clearly identified, leaving only the essentials. Here, between the trees, overlooking the landscape, Lia can dedicate herself to making her natural stone art. The work is done downstairs while relaxation prevails on the first floor. Surrounded by the curves of the structure, with a view towards both sides, this space offers an almost spiritual experience.
 
 
Indigo exists of pre-fabricated, bio-based elements, which can be installed on location within one day. In these pre-fabricated elements, the curved connections between wall and roof are moment resistant. Besides these, no other structural walls are necessary, resulting in complete freedom for the interior lay-out. In Lia’s case, all facilities are organized in a central furniture piece, allowing both the living- and the working space to be next to the completely transparent fa?ade. This provides plenty of daylight and a stunning unblocked view through the building.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲












已邀请:

要发表您的看法,请先登录