挪威 Valer 木教堂(Valer Church )- sivilarkitet espen surnevik as

编辑导读:新教堂将“重生”作为主题,采用不同开口将日光引入教堂,而外立面的木材料将在时间的流逝中不断加深,不断重生…(经典值评价:6.9)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:sivilarkitet espen surnevik as
地点:Valer Municipality, Norway
主持建筑师:Espen Surnevik
建筑面积:950.0 m2
完工时间:2015
照片版权:Rasmus Norlander
 
项目简介:
该项目最大的挑战是给当地社区一个有意义的教堂。旧教堂的悲剧性消失孕育了一个新的开始,这本是一件自相矛盾的事情。 因此“重生”成为了心教堂的主题。我们与艺术家 Espen Dietrichson 一起,运用不同的设计元素,通过这个项目来表达主题。 最重要的元素是从不同的日光开口进入教堂的日光。在老教堂悲惨地消失之后,这象征着希望,光明战胜了黑暗。
 
该项目外部采用核松,内部使用桦木胶合板。这代表了基地周围巨大的松树和桦树,是项目想要归属的地方。核松是一种天然的有机材料,在挪威的气候中呈深色。慢慢地,松木的覆盖层回归自然,每隔50年,覆盖层将被替换,教堂将为新一代“重生”。
 
建筑的形式是按照严格的几何规则设计的。平面被一个对角线轴划分南部的一个小的Chappell 和北部的主要教堂房间。两座塔显示出教堂内礼拜点的位置。最高塔高24米,小塔高12米。塔顶有灯光,从观众的位置可以看到天空。同时,上方的灯光可以使日光进入房间。
 
在总平面中,旧教堂所占的基地被重建成了一个纪念碑。这座古老的教堂在古老墓地的坟墓之间被修复了。

Text description provided by the architects. The main challenge in the project was to give the local community a meaningful church back. As a paradox, the tragic loss of the old church gave birth to a new beginning. The theme of the new church thereby became resurrection. Together with the artist, Espen Dietrichson, we worked with different design elements to manifest the theme through the project. The most important element is the work with daylight coming into the church from different daylight openings. This symbolizes hope, and that light defies darkness, after the tragic loss of the old church.
 

The project is cladded in core-pine on the outside, and in birch-plywood on the inside. This represents the huge pine- and birch woods that surround the site, in which the project wants to belong. The core-pine is a natural and organic material, which in the Norwegian climate gets its dark patina. Slowly the pine cladding returns to nature, and every fifty years the cladding will be replaced, and the church will be ?reborn? for new generations.
 
The forms of the building are designed by strict geometric rules. The plan is quadratic and divided by a diagonal procession-axis going from a small Chappell, placed south, and over to the main church room placed north. Two towers are showing where the liturgics points are placed in the church. The highest tower is 24m high, and the small tower is 12m. The towers have over lights on the top, making a view from the audience towards the sky. At the same time, the over lights allow daylight to enter the rooms.

In the site plan, the footprint of the old church is rebuilt to make a memorial. The old church is brought to rest between the graves on the old graveyard.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲

















已邀请:

要发表您的看法,请先登录