登录免广告

英国布里斯托老维克戏院改造更新(Bristol Old Vic )- Haworth Tompkins

编辑导读:建筑师在老维克戏院的改造中,在临街面用现代的手法将历史建筑的封闭性打开,由此形成了丰富的公共空间,激活了该区域的活力。(经典值评价:7.4)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Haworth Tompkins
地点:英国,布里斯托(Bristol, United Kingdom)
主持建筑师:Tom Gibson, Steve Tompkins, Roger Watts, Will Mesher
建筑面积:2135.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Fred Howarth, Philip Vile
 
项目简介:
建筑师Haworth Tompkins为一级建筑Bristol Old Vic完成了一个新的门厅和工作室剧院的设计,这是英语世界最古老的持续运转的剧院。该项目经过五年的精心研究、咨询、设计和建造,旨在向更广泛、更多样化的观众开放房屋前部的区域,并将剧院置于Bristol公共生活和公共空间的中心。
 
门厅被设计为街道的非正式延伸,就像独立建筑的一个有遮挡的公共广场。这个空间由结构木材和玻璃围合和覆盖,使日光深入房间。其核心是Georgian礼堂大幅改变的立面,第一次从街道上可以看到,它被一个大的采光井照亮,并被新的开口打破,以覆盖历史变化的可见证据。
 
夹层展厅中,蜿蜒的木质楼梯和观景平台让所有观众可以在每场展览前后,在一个欢乐的空间中上下移动,当地人全天可以享受这个作为咖啡馆,酒吧和聚会场所的门厅。
 
朝南的街道立面被设计成一个公共艺术作品,由可移动的遮阳百叶窗组成,手动操作,并结合了Garrick在1766年的就职演说和前Bristol诗人Miles Chambers的一首诗。这些文字强调了剧院悠久历史的重要性,但也期待它在整个社会,在现在以及未来生活中的作用。
 
除了主要的门厅外,一个新的工作室剧院占用了位于底层和地下层的Coopers' Hall原来的木桶商店,利用历史悠久的墙面,并使日光从街道的窗户照射进来。位于一楼的原始Coopers' Hall已被改造成一个俯瞰街道的大型公共空间,既是门厅的延伸部分,也是一个独立的功能空间。

Main Contractor:Gilbert-Ash
Theatre Consultant:Charcoalblue
Structural Engineer:Momentum
Service Engineer:Max Fordham
Acoustic Engineer:Charcoalblue
Quantity Surveyor:Gardiner and Theobold
Contract Administrator:GVA Acuity
Client representative/PM:Plann

Text description provided by the architects. Architects Haworth Tompkins have completed a new foyer and studio theatre for the Grade I listed Bristol Old Vic, the oldest continuously working theatre in the English-speaking world, the oldest continuously working theatre in the English-speaking world. The result of five years careful research, consultation, design and construction, the project aims to open up the front of house areas to a wider, more diverse audience and to place the theatre at the heart of Bristol’s public life and public space.
 
 
 
The foyer is conceived as an informal extension of the street, as much a covered public square as a discrete building. ?The space is framed and covered by structural timber and glass to bring daylight deep into the room. The centrepiece of the space is the much-altered fa?ade of the Georgian auditorium, visible from the street for the first time, illuminated by a large light well and punctured by new openings to overwrite the visible evidence of historic alterations.??
 
 
Mezzanine galleries, winding timber staircases and viewing platforms allow the entire audience to move up, down and around a single, convivial space before and after each show, and the local community to enjoy the foyer throughout the day as a café, bar and meeting place.?
 
 
The south facing street fa?ade has been conceived as a public art work, consisting of moveable sun shading shutters, operated by hand and incorporating the text both of the inaugural address given by Garrick in 1766 and a poem by former Bristol City Poet Miles Chambers. The text highlights the importance of the theatre’s long history but also looks forward to its role in the current and future life of the whole community.
 
 
In addition to the main foyer, a new studio theatre occupies the former barrel store of the Coopers’ Hall at ground and basement levels, enlisting historic wall surfaces and allowing daylight from street level windows. ?The original Coopers’ Hall at first floor has been converted back to a grand public room overlooking the street, serving both as an extension of the foyer and as a self-contained function room.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲





































已邀请:

要发表您的看法,请先登录