巴西 BV 住宅(BV House )- Traama Arquitetura

编辑导读:住宅坐落在如画的风景之间,简洁紧凑的形体既避免了阳光直射,还将室内的每一个空间与景观建立了普遍的联系,同时拥有了简洁高效的室内流线…(经典值评价:6.9)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Traama Arquitetura
地点:巴西(North Asa, Brazil)
主持建筑师:Ana Luiza Veloso, Amanda Saback
建筑面积:110.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Edgard César
 
项目简介:
这间紧凑的住宅位于巴西首都巴西利亚的 Lago Norte 社区。住宅坐落在如画的风景之间,还可以遥望自然保护区。巨大的地形变化和强烈的直射阳光等环境条件对住宅的位置选择、内部格局和门窗开口等有着较大的影响。
 
住宅的内部格局同样简洁而紧凑:客厅、露台、卫生间、厨房、洗衣间、卧室和浴室、花园,依据最直接和高效的流线路径和使用方式布置在110平方米的建筑内。功能的排布是一个拆解和聚合的过程:拆解,将每一个空间都能与景观建立起紧密的联系;聚合,是将流线贯通所有功能,产生流动空间。这种精妙的空间组织和架构,体现了建筑师对于局部空间内景观的充分利用的精细化设计,也表达出建筑师对于房屋整体如何给自然环境增添价值这一问题的解读。
 

Text description provided by the architects. Inserted in a beautiful landscape with a view to a reserve, this compact house was built in the Lago Norte neighborhood, Brasília, Brazil. Environmental constraints such as a big ground level difference and a lot of solar incidence in the terrain had a great influence on how the house was located in the property, as well as in the interior layout and window openings on the facade.
 
 
 
This single story house reveals simplicity and minimalism with only two materials: concrete and white paint, lined up with the owner\'s personality. The charm is due to the asymmetries, the volume in the corner of the facade in artistic brick and the box framing two of the main facades. The generous openings in the living room maximize the visual space for the woods and landscaping of the place, as well as providing excellent natural ventilation and light inside the residence.
 
 
The simplicity is also maintained in the interior, with a compact program: living room, balcony, toilet, kitchen, laundry area, bedroom and bathroom, and a garden, are distributed uncomplicatedly in 110m² through an intuitive flow. It is a stripped and fluid project that demonstrates functionality and adds value to the rich surroundings through a subtle architecture that merges with the landscape.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲



已邀请:

要发表您的看法,请先登录