哥伦比亚首都 CORTEZZA 大楼(CORTEZZA )- TERRANUM

编辑导读:转角地块上考虑与现存建筑的关联,立面元素的运用,木石自然材料的对话,建筑简洁而现代…(经典值评价:7.1)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:TERRANUM
地点:哥伦比亚,波哥大(Cra. 14 #93-68, Bogotá, Colombia)
主持建筑师:VP DESARROLLO - TERRANUM
建筑面积:18000.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Llano Fotografía
 
项目简介:
Cortezza 大楼位于波哥大( Bogotá )北部的93公园园区内。该地区具有各种复杂的使用功能包括大量办公写字楼以及各种规模的商业贸易。除此之外,此片区还有很多各种类型的旅馆。
 
该项目通过统一体块的构成寻求在转角地段建立与现存建筑的直接关联,转角部分的建筑面向城市开放,并在较低楼层的两面有零售用途。
 
建筑包含三层地下部分以及七层地上部分和露天平台。接待厅位于一层,空间因采用自然材料覆面的双层通高天花板、地板和墙面而显得独具特色。天花板所采用的松木也代表了这栋建筑品牌的名称: Cortezza 的灵感即诞生于唤醒大地的树木之声中。
 
木材与自然石材形成了对比,如接待室的双层通高墙面上的石板以及建筑各层公共区域中的大理石地面。在通过选择材料寻求自然语言的同时,我们也试图在照明方面寻求简约的配置。建筑拥有双层立面作为午后有可能产生的升温现象的缓解措施。

Structural Calculation:CNI INGENIEROS
Ilumination Design:María Teresa Sierra MTS

Text description provided by the architects. Cortezza building is located in the north part of Bogotá city, in the sector of Parque de la 93. The area is characterized by the multiplicity of uses and the strong presence of office buildings and a wide variety of trade of various scales. In addition to trade, in the sector you can also find a high presence of hotels of various categories.
 
The project is resolved in an exercise of composition in a corner lot within a consolidated block that seeks to establish a direct relationship with existing buildings and, in addition, in a building that opens to the city on the corner with the presence in both fronts of retail uses in the lower floors.
 
 
The building is composed of three (3) basements, and seven (7) stories plus the deck level. the reception is located on the first floor and this space is characterized by a double height space in which the choice of natural materials for the coatings of the surfaces of ceilings, floors and walls. The wood of the ceiling in pine represents the name of the brand of the building; Cortezza was born as an inspiration in the bark of the trees that evoke the earth.
 
 
The wood is contrasted with natural stones such as the slate installed in the double height wall of the reception and the marble of all the floors of the common areas of the building. When looking for a natural language with the choice of materials, we also sought to make a simple installation in terms of lighting. The building has a double façade as a mitigation measure to the warming that may happen in the afternoon hours.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲










已邀请:

要发表您的看法,请先登录