巴林 Pearling 遗址博物馆及入口(Pearling Site Museum and Entrance )- Valerio Olgiati

编辑导读:10米高的水平屋面,现代的柱群、风塔、挖洞、形体组合,混凝土材料在现代手法的演绎下散发着古典的意味…(经典值评价:7.3)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Valerio Olgiati
地点:巴林(Muharraq, Bahrain)
建筑面积:6726.0 m2
完工时间:2019年
 
项目简介:​
场地内包括一片遗迹,是联合国教科文组织文化遗址Pearling Path的一部分。整个建筑作为文化遗址的入口,同时也是通向麦地那的门厅。它是为 Muharraq  市民们准备的城市空间,其尺度犹如一座城市公园。围绕在场地边缘的混凝土体块在拥挤的城市中构建了一个新的中央场所。
 
由柱子和风塔组成的森林在离地面10米的地方支撑着水平屋面,形成一个巨大的空间。屋顶呈现出一种古老的姿态,在这种非常炎热的气候下为 Muharraq 的人们提供了至关重要的阴影,并通过其不同的尺度产生了一种新的独特氛围。
 
一个神秘的房子微妙的掩藏在阴影中,联合国教科文组织世界文化遗产博物馆坐落其中。从整体来看,这座建筑本身便是一个宇宙,它为Pearling Path乃至更广阔的城市提供了入口。
 

Client:Bahrain Authority of Culture & Antiquities
Project Managers:Sofia Albrigo, Anthony Bonnici
Local Architect:Emaar Engineering
General Contractor:Almoayyed Contracting Group
Text description provided by the architects. The site contains ruins that form part of the UNESCO Pearling Path. The entire building functions as the entrance to the cultural heritage and the foyer for the medina. It is an urban room for the people of Muharraq with the scale of a public park. Concrete elements are placed along the property boundary to form a new locus in the dense city.
 
A large space is created in which a forest of columns and wind towers hold a horizontal plate 10 meters above ground. A roof, understood as an archaic gesture, donates vital shadows for the people of Muharraq in this very hot climate and produces a new and unique situation through its different scale.
 
 
Slightly set back in the shadow is an enigmatic house in which the museum of the UNESCO World Cultural Heritage is located. As a totality, the building creates a universe in itself that is the entrance for the Pearling Path and the city beyond.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲







已邀请:

要发表您的看法,请先登录