西班牙 RiM 住宅(RiM House )- RM Arquitectura

编辑导读:项目将一座风格前卫的住宅糅合进森林环境中,当地材料的应用,宽阔的室外空间,轻爽愉悦的室内外…(经典值评价:7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:RM Arquitectura
地点:西班牙(Alcúdia, Spain)
主持建筑师:Jaume Colom Vidal
建筑面积:228.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Tomeu Canyellas
 
项目简介:
这座住宅距离马略卡岛北海岸仅有数米之遥。建筑用地周围树木繁茂,被松树,圣栎树和野生橄榄树包裹着。基本来讲,这个项目就是要把一座风格前卫的住宅糅合到森林环境中。夏日的时候,住宅会开敞向宽阔的室外起居空间和游泳池,同时在冬季的时月,则会掩藏起来。
 
这个独特的项目主要由Rmarquitectura工作室联合室内设计工作室Rimirim负责完成。建造工作则交给了Islabau Constructora。由Vero Montijano, Jaume Colom, 和Biel Rechach组成的团队提议根据所在地的地形来安排住宅中的建筑分布。这里涉及的概念是使建筑适应其所在环境。在保留传统建筑的基础上,加入前卫元素,并最终采用这个地区的材料完成建造。团队还提议在建筑表面的敞口上安装垂直百叶板来促进屋内的空气流通。
 
住宅由排成一行的体块构成。第一个体块是完全被灰屑岩覆盖的立方体。这种材料使室外平台的使用区域独立开来。这个体块将容纳功能区,游泳池和室外厨房。为了配合住宅适应环境这个概念,室内设计团队特别选择了木质的家具和灯具,以及亚麻纺织品。
 
考虑到房间的比例,高起的空间配备的是形状简洁的直线型家具。住宅的内部空间十分开敞,给人带来一种清爽的感觉。为了中和这种感觉,并使住宅的每个角落能令人更加愉悦和舒适,我们选择了天然布料(比如亚麻)的窗帘。装饰灯的使用为每个房间都带来了暖意,并从而营造出一个家的感觉。
 

Interior Studio:RimRim in charge of Verónica Montijano
Builder:Islabau
Promoter:Rechach & Montijano, S.L.U.

Text description provided by the architects. The RiM House is located a few meters from the sea on the north coast of the island of Mallorca. The plot is located in a wooded area with pines, holm oaks and wild olive trees. The premise of the project was to integrate an avant-garde housing adapted to the environment within the forest. A house open to the outside for the summer months with large outdoor living areas and pool; and at the same time sheltered for the winter months.
 
 
 
Rmarquitectura studio (www.rmarquitectura.com) together with the interior design studio Rimirim (www.rimirim.com) were in charge of carrying out this peculiar project. The work was executed by the Islabau Constructora (www.islabau.com) The team formed by Vero Montijano, Jaume Colom and Biel Rechach, proposed the distribution of the house in a single plant integrated into the orography of the land. The concept was to adapt the building to the environment, keeping the traditional architecture with a nod to the avant-garde and finished with materials from the area. Crossed facade openings are proposed to facilitate air circulation in the house with a system of vertical slats.
 
 
The distribution of the house is characterized by the aligned arrangement of the volumes. The first volume is a cube completely covered with marés stone (calcarenite) that makes independent the access area of the outdoor terrace. This volume will house the area of facilities, swimming pool, and outdoor kitchen. The interior design team furnished the home with the premise of adapting to the environment; using wood for furniture and lighting and linen in textiles.
 
 
The high-rise spaces are furnished with furniture of straight and simple shapes but studied taking into account the proportions of the rooms. The interior areas are open and very spacious, which gives a feeling of freshness. To compensate for this feeling and make each corner of the house more pleasant and cozy, we opted for the use of curtains in natural fabrics such as linen. It is decided in turn by the use of decorative lamps to give warmth to each room and create a home, a family home.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲























已邀请:

要发表您的看法,请先登录