西班牙穆尔西亚 El Coso 园林(The Mysterious Story of the Garden that Makes Water )- Cómo crear historias

编辑导读:净水的园林,人群跨越场地形成的最佳步道,隐藏的建筑…原有的废墟转化成了富有生气、宜人的公共空间……(经典值评价:7.1)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Cómo crear historias
地点:西班牙,穆尔西亚(Calle Coso, 30430 Cehegín, Murcia, Spain)
建筑面积:4436.0 m2
完工时间:2015
照片版权:David Frutos
 
项目简介:
这一场所被称作“El Coso”,位于Cehegin(西班牙穆尔西亚)旧城后方。在50年代的一场大雪之后,许多附近的住宅都被损毁,留下这一片巨大的荒地。除此之外,Cehegin旧城似乎还缺乏宜居的花园,城市需要透过这些花园呼吸。
 
我们从场地高处的排水网络中收集了雨水和废水,水进入种植有植物的湖网,从而获得清洁的水。净水之后被用于灌溉花园的其他植物。
 
通过发展周围人群跨越场地的脚步形成的道路,我们获得了“最佳路径”。通过描绘这些地上的路径,街道与边界通过舒适的坡度连接在一起,让这些道路对所有邻里可达。绿色覆盖了所有地面以及周围建筑的立面。
 
承包商与市政雇佣了当地工人来完成许多工作,部分工人甚至是大雪之前这块土地的原住民。
 
我们在这些散步路径形成的盒子里隐藏了一栋建筑。建筑屋顶就是这些路径,其功能是商业孵化器。通过这种方式,这些步道提供了可再生水源与新的工作岗位这两样目前这一地区最需要的资源。
 
最终成果是一个产生清洁水的花园,花园中的花朵吸引着动物。

Architects and Technical Construction Management:Mónica García Fernández and Javier Rubio Montero (
Quantity Surveyor and Construction Manager:Patricia León de la Cruz
Structure Engineering:Dolores Román
Mechanical Engineering:AGM and José Alberto García Fernández
Safety and Health Coordinator:Antonio Martínez Sánchez
Contractor:José Díaz García S.A.

Text description provided by the architects. Known as “El Coso”, the place was a great void at the back of the old part Cehegín (Murcia, Spain). After a big snow storm in the 1950s, many of the houses of this neighborhood collapsed or were damaged, leaving that big, sloped empty space. Besides this, the old part of Cehegín seemed to lack inhabitable gardens. The city needs to breathe through them.

We collect the rain water and the waste water from the sewing network in the high part of the site. The water goes along a pond network with riparian plants with the purpose of producing clean water. The result is used to irrigate the rest of the plants in the garden.

We? located the "desire paths", made by the footsteps of the neighbours, the ones who tried to walk through to the other side. By tracing the paths based on those tracks on the ground, the streets on the borders were connected by using comfortable slopes, making the paths accessible for all the neighbours. Green colour floods the hard floors and tints the facades of the adjacent buildings.
 
The contractor and the municipal officials were able to contract local workers for developing many of the tasks. Even several of them were former inhabitants of the dwellings that collapsed in that neighborhood.

We hid a building in a pocket of the walk path. The building gives its roof to the park\'s paths network and hosts a business incubator. This way, the park will be able to produce new jobs and recycled water, two important and scarce resources, given the current situation of the town and the Region.

The result is a garden that produces water, where flora attracts fauna.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲










已邀请:

要发表您的看法,请先登录