登录免广告

英国伦敦百老汇集市6号翻新改造(6 Broadway Market Mews )- Delvendahl Martin Architects

编辑导读:建筑师受客户想要突出周围地区混杂特征的意愿驱动,设计方案希望对周围作出符合背景但仍保持个性的回应,从周围即将冒出的砖房子群中突显出来,同时坦诚面对小屋的工业特质。(经典值评价:7.1)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Delvendahl Martin Architects
地点:英国,伦敦(London, United Kingdom)
建筑面积:92.0 m2
完工时间:2018
照片版权:Tim Crocker
 
项目简介:
百老汇集市是一处充满活力的场所,街道旁排列着两到三层用于多种商业用途的房屋,在周六时街道会被转化成行人专用以举办活跃的街市。与主街道平行的百老汇集市小屋大部分被当地交易活动、商铺和在此地存活了几十年的成熟艺术社团占用。
 
百老汇集市6号小屋项目包括了对建筑地面层已有工坊的翻新,以及建筑一层的空间扩建来打造出一个新的工作室单元。项目的客户自90年代初期起就以艺术家身份在百老汇集市工作,见证了这个地区的重大转变,认为通过此项目作出积极的贡献是十分重要的。受客户想要突出周围地区混杂特征的意愿驱动,设计方案希望对周围作出符合背景但仍保持个性的惊人回应,从周围即将冒出的房子群中突显出来,同时坦诚面对小屋的工业特质。
 
保留的砖砌结构就如同崭新轻盈的木结构扩建部分的基座一般,建筑室内有裸露的云杉层积材房梁,焊接到反射出变幻光线的浅灰色立接缝金属材质上。这个手法是为了打造出能将透入的日照最大化的同时将周围房屋造成的围合感最小化的建筑造型,以此缓和地区发展的影响。这栋有着斜向表面和退让的新建筑,拥有一条反映小屋工业传统的极具个性的屋顶线。
 
这个项目构成了Delvendahl Martin Architects建筑事务所正在此地区开展的“系列”介入的一部分,并将事务所较早前对附近的“Fabrications”设计工作室及商铺的扩建项目中探索到的设计理念拓展开来。它们共同在百老汇集市开启建立出一种全新的本土建筑语言。

Project Team:Joanna Barnes, Estefania Alvarez
Client:Private Client
Structural Engineer:PHI Design
CDM coordinator:Bernard Williams Associates (BWA)
Building Control inspector:Approved Inspector Services
Contractor:Sail & Sons

Text description provided by the architects. Broadway Market is a vibrant area, lined with two and three story properties with a variety of commercial uses, and on Saturdays the street is pedestrianized for a lively market.?Parallel to the main street, Broadway Market Mews is largely occupied by local businesses, shops and a strong artist’s community that has been in the area for a couple of decades.

 
The project at 6 Broadway Market Mews comprises the refurbishment of the existing workshop on the ground floor and a first floor extension to create a new studio flat.?Having worked as an artist in Broadway Market since the early 90s, the client has witnessed significant change in the area, and felt it was important to make a positive contribution through their project. Driven by the client\'s desire to enhance the mixed character of the surrounding area, the scheme aims to create a contextual yet unique and surprising response, moving away from the brick boxes emerging in the immediate vicinity, whilst staying true to the industrial quality of the mews.
 
 
The retained brick structure acts as a?plinth to a?new lightweight timber frame extension, with exposed glulam spruce beams?to the interior, and clad in light grey standing seam metal to reflect the?changing light.?The approach was to generate a shape which would maximize daylight penetration and?minimize the sense of enclosure to the surrounding properties, softening the impact of development.?The new building, with its sloping?planes and set?backs, has a characterful roof line that alludes to the working history of the Mews.
 
 
The project forms part of a ‘family’ of interventions that Delvendahl Martin Architects are currently working on in the area and expands upon ideas explored in the practice’s earlier extension to the adjacent ‘Fabrications’ design studio and shop. Collectively, these begin to establish a new vernacular language across Broadway Market.
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲












已邀请:

要发表您的看法,请先登录