登录免广告

墨西哥 Búhos 住宅(Búhos House )- Ambrosi I Etchegaray

编辑导读:陡坡上两个住宅集合成一栋,但又呈现出足够的分离,各自的出入口,各自的景观资源…(经典值评价:7)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Ambrosi I Etchegaray
地点:墨西哥(Ciudad Nezahualcóyotl, Mexico)
建筑面积:300.0 平方米
完工时间:2011
照片版权:Luis Gordoa 
 
项目简介:
这是一个位于墨西哥城西南(Colonia Las Aguilas)居住区内的项目。所处的场地是一个不规则的矩形,有两个正面,坡度大于40%。

这个设计解决了从建筑的顶部车道与公寓的连接问题,包括一个160平米的住宅(从顶部街道进入)和另一个140平米的独立住宅或公寓。
 
建筑砌块和楼板梁等结构元素在建筑中是显而易见的。通过承重墙和梁的变化,实现了一些夹层空间。同时墙面的开口打断了墙的连续性,从而确立了建筑结构中实与虚的建筑语言。
 
这个项目创建了一种建筑系统,可以在结构体系中将生活空间灵活布置。

Text description provided by the architects. The project is located within a residential area to the south west of Mexico City: Colonia Las Aguilas. The typology of the site is characterized by eclectic buildings which together generate an image of houses grouped heterogeneously. The site is an irregular rectangle with two fronts and a slope greater than 40%.
 
 
 
The approach addresses a 160m2 house with access from the street above (Buhos) and a second house or apartment of 140m2 with separate entrance on the street below (Loma de Guadalupe). The project is based on the premise of creating a free volume at the center of the property, away from its immediate neighbors, in a gesture that dissociates contextual heterogeneous landscape of the other buildings.
 
 
The construction using block and beam and vault slabs creates a constructive game where all elements are apparent. Load-bearing walls and beams dialogue in a game of floors which slide over each other emphasizing the work in compression of the materials. The openings of the house are resolved as breaks in the continuity of the walls and not as volume perforations, thereby establishing an architectural language of presence and absence of the structure.
 
 
The project is a set of assembly and composition of the building systems where living spaces are housed in the interstitial void of the structure.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲







已邀请:

要发表您的看法,请先登录