美国布兰迪斯大学Carl J. Shapiro科学中心(Carl J. Shapiro Science Center) - Payette

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Payette
位置:美国马萨诸塞州Waltham, MA
项目面积:137,000 平方英尺
时间: 2009
照片版权:Warren Jagger Photography

项目简介:
Carl J. Shapiro科学中心位于布兰迪斯大学校园,目标是把之前与主校区隔离开的一部分区域重新联系到校园中心。这一多期项目由新的科学中心以及与之相连的更新后的现有科研设施组成。与Payette之前所设计的综合科技楼相类似,这一项目的另一任务是创造一条高度公共的穿越建筑的路径,以提升科学领域内以及整个大学范围内不同学科间的对话。

一处多层的通高中庭主导着通过建筑的动线。中庭作为一个线性的元素,被视为一条河流,保证快速通过建筑,同时使建筑内敏感的实验室空间保持隔离。

建筑立面上的遮阳板使阳光能通过大窗漫射进入实验室,同时将进入实验室空间的直射光减少到最少。这些遮阳装置也帮助减少室内的热量增益。

这栋建筑的温暖的室内以及机器式样的室外是本着可持续的理念汇集在一起的。材料的选择,比如天然油毡,回收的石材地板,低游离甲醛含量脲醛树脂的木制品,低有机挥发物的涂料,以及由回收纤维制成的地毯都为降低建筑的能源足迹做出了贡献。

获奖概况:
2011SCUP, Honor Award for District Planning
2011Boston Society of Architects, Higher Education Award Citation
2009AIA/New England, Merit Award
2009Boston Society of Architects, Honor Award for Design Excellence

(本文贡献方:archdaily,payette;组织:树状模式)
The Carl J. Shapiro Science Center on the campus of Brandeis University aims to reconnect a formerly isolated part of campus back to its center. The multiphase project is comprised of the new Science Center attached to the now renovated existing science facilities. Not disimilar to Payette‘s previously featured Integrated Science Building, This project is also tasked with creating a highly public circulation path through the building to promote interdisciplinary discourse within the field of science and within the greater university.

A large multistory atrium curates movement through the building. Conceived of as a river, the atrium exists as a linear element that allows for quick transit through and into the building while remaining isolated from the sensitive lab spaces within the structure.

A brise soleil on building\'s facade allows diffuse daylight into the labs through large windows while minimizing the amount of direct sunlight into these spaces. These sunshades also serve to reduce heat gains within the space.

The building\'s warm interior and machine-like exterior were assembled with sustainability in mind. Materials such as natural linoleum, recycled stone flooring, urea-formaldehyde free wood products, low VOC paints, and carpet made with recycled fibers all contribute to the reduced footprint of this building.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲

















原现状
原现状


已邀请:

要发表您的看法,请先登录