共 13+ 张图片,点击图片进入幻灯
原建筑

已经最后一张了……继续点击则返回第一张。

微信扫码在小程序里立即查看此建筑(秒开体验)

项目概况:
建筑设计:无样建筑(Wuyang Architecture)
地址:上海(Jian Chuan Lu, Minhang Qu, Shanghai Shi, China)
建筑师:冯路
施工图设计(Engineering):上海市建筑科学研究院(SRIBS)
面积:503.0 平方米
时间:2014
照片版权:苏圣亮, 无样建筑
关于该学校的改造可详见之前报道:老厂房改造为学校 — 上海电子工业学校6号楼

项目简介:
浴室原本是厂区车库,破败不堪的二层小楼。建筑师冯路把这里当成了一个光影试验场。他用空心在原本的建筑外部加上了一堵镂空的砖墙,每块空心砖都是倾斜放置,当阳光照射时会有斑驳的视觉效果。“这么做的目的是希望用空心砌块给原本封闭的建筑增加一个半透明的、柔和的界面。”。浴室前的空地修整成了两片羽毛球场。

一个白色的入口空间自然隔出了男、女两个不同的入口。而另一侧原有的楼梯被白墙包住,拾级而上,周围茂密的大树就好像一幅油画般映入空间,在白墙上投下树影。

该项目的造价仅为2000元每平方米。
(中文为简介,与英文不一一对应)



From the architect. The campus of the Shanghai Electronic Industry School is a project transformed from factory buildings which are belonging to Shanghai Shengmei Wireless Factory built in 1980s. According to regulation and design conditions, the main body of factory buildings is saved mostly, and then given new program.

The Student Bathrooms is one of transformed building in the campus.? Besides the works of structural reinforcement and spatial rearrangement, the design tries to create an attractive environment for students. A wall of concrete hollow blocks is used to make a translucent interface between building and place. The project cost is only about RMB 2000 per square meter.
已邀请:

要发表您的看法,请先登录