项目概况:
建筑设计:Tabanlioglu Architects
地址:土耳其,伊斯坦布尔(istanbul, Turkey)
主持建筑师:Melkan Gürsel, Murat Tabanlioglu
面积:22900.0 平方米
时间:2013
照片版权:Thomas Mayer

项目简介:
来自建筑师的介绍:这栋建筑有着动感的外部形体,宽敞的内部空间。该制药公司的所有人是一对老夫妻,他们希望在办公室中能够有家的感觉。因此,空间尺度、组织和美感等方面都参考居住建筑的设置,也就是伊斯坦布尔传统的滨水豪宅。

类似于一个小城的布局,住宅一般的七栋坡屋顶体块并置排列组成了园区。通过花园、屋顶花园、上部或下部平台、小径和中庭的设置,独立的“房屋”都相互融合在一起。外墙棕色的运用营造出了温和的木质效果,将结构统一起来。

这里让人联想到现代别墅,阳光透过屋顶和透明的外墙照进室内,在宽敞的室内空间中创造出光线漫射的氛围,包括地下室。体块外部设计有网格系统,取得了光线与阴影之间的平衡并且增强了被动式气候控制的效率。

在建筑的五层结构之中,三层用作办公,地下两层留作停车场。在停车场之上,第一层地下室与下沉式花园处于同一标高;同时办公区、多功能厅、员工餐厅、运动和休闲区的位置都可以轻松到达绿化景观区。光线除了透过宽大的窗户,也能通过中庭照进地下层。

建筑主入口位于一层,需通过一座桥进入,边桥与屋顶平台联系在一起。位于一层的中庭和内部花园在办公区之中创造了交流空间。二层(顶层)是为经理和合伙人设置的主管办公室,包含了优雅的餐厅、活动室和贵宾休息室;两位合伙人的私人空间是设置在顶层两端的跃层空间。

该项目荣获了2013年WAF未来办公项目奖和国际地产投资交易会2015年最佳办公和商业开发奖。

(本文贡献方:archdaily,archcollege;组织:树状模式)
From the architect. Dynamic massing, spacious interiors
The owner of the pharmaceutical company is an elderly couple who would like the house feeling at the office; accordingly, scales, organization and aesthetics refer to residential settings, namely traditional Istanbul waterside mansions.

Like a small county settlement, juxtaposition of seven house-like volumes with hipped roofs forms the campus. The individual ‘houses\' integrate to each other either through gardens, roof gardens, upper or lower patios and paths and atriums. The brown color of the exterior brings up the soft wood effect and unifies the structure.

Reminiscent of modern villas, daylight enters through roofs and all transparent sides, creating a diffused lighting mood in the spacious internal space until the basement floor. To provide the balance of light and shadow and to increase the efficiency of passive climate control, the masses are enveloped with a designed mesh system.

Three floors for office use and two underground floors are reserved for car parking of the five-storey structure. Above the car park, first basement floor is at the sunken garden level; besides offices, multi-purpose halls, staff dining hall, sports and lounge zone are located, with an easy access to the green landscape. In addition to the wide windows, interiors of the basement floor receive daylight also through atriums.

The main entrance to the building is provided at the ground floor, by way of a bridge, side bridges link the roof terraces. Atriums and interior gardens create social zones between offices, located at the ground floor. The first floor (the top floor) is the executive office floor for managers and partners, including elegant dining halls, activity rooms and VIP lounges; “private world\' of both partners constructed as mezzanine duplexes at two ends of the top floor.

The project received 2013 WAF Future Office Project Award and MIPIM 2015 Award Best Office and Business Development.
已邀请:

要参与讨论请先登录注册