北京阳台山会所(改扩建)(Yangtai Shan Villa) - Design Crew for Architecture

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Design Crew for Architecture
地址:北京海滨区阳台山(Guan Jia Ling, Haidian Qu, Beijing Shi, China, 100095)
设计 : DCA / Design Crew for Architecture (主设), Yuan Jinpeng (合作)
面积 : 140 m² 改建 & 160 m² 扩建
预算 : 1.000.000 RMB HT
任务 : 山间民房改建和扩建
完工时间:2014
照片版权:Jinpeng YUAN

项目简介:
来自建筑师的描述:阳台山位于在北京西部,这里以其果园闻名于四方。春天来临之际,漫山遍野的花树盛开,阳台山作为度假的景点深受北京人喜爱。因此,我们的业主也想要在此处建设一座乡间别墅,享受这里的宁静,与家人朋友分享美好的时光,远离首都的喧嚣。

场地内原有的房子是一座极其典型的按当地经验构筑的建筑,正规而实用。在原有建筑的L型平面上,扩建部分与原有部分围合出一个方形中心庭院。

新建筑呈现出一种现代式的几何形态。在东南角展现出了传统屋顶的曲线轮廓并为重要的房间提供了美丽独特的室内高度。是当地生产的传统建筑材料,它们构成了建筑的整体外观。实体墙和镂空墙交替转换,这种手法重新诠释在庭院的地面上,使扩建部分与翻修部分联系在了一起。

From the architect. Yangtai Shan mountain is located west of Beijing, this is a well-known place for its orchards. Very nice in the spring with all the flowering trees, Yangtai Shan is a popular vacation spot for Pekingese. Thus, our client wanted to build his country house, as a quiet bubble, to share moments with family and friends and escape from the capital’s stress.

The existing building on the site was a very typical architecture of local empirical constructions both formally and functionally. Complementing the L-shaped plan of the existing, the extension closes the shape to create a square and a central courtyard.

The new building has a modern geometry: the south east corner shows the curved profiles of traditional roofing and can offer beautiful ceiling heights for the important rooms. The materiality of the brick, as a traditional material produced locally, is developed in all its aspects. The expression of the facades, alternating solid walls and screen walls, is reinterpreted on the courtyard’s ground making the link with the renovated existing building.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲









已邀请:

要发表您的看法,请先登录