登录免广告

法国塞纳河畔阿涅勒早教中心(Early Childhood Center) - a+ samueldelmas architects urbanistes

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:a+ samueldelmas architects urbanistes
地址:法国,塞纳河畔阿涅勒(Asnières-sur-Seine, France)
业主:Ville d’Asnières sur Seine
预算:3,4M euros HT
面积:1200.0 平方米
时间:2013
照片版权:Julien Lanoo

项目简介:
来自建筑师的描述:该建筑体量紧凑,层与层之间相互交错,为每层都创造了室外活动空间。项目的目标是将功能区叠加起来,分配给各个年级使用。

梅尼尔大街上的凹进处就是建筑的入口,入口处有上层楼板悬挑出来作为遮蔽用的雨篷。宽敞明亮的前厅使得来访者能够穿梭自如。进入到里面,运动区域连通开阔的公共庭院和树木繁茂的广场。

每层平面上辅助服务区和其他部分都相对独立地非常明确。所有的空间都相邻,可变空间的中间部分允许每次从一个方向进去或出去。

该项目将每层宽敞的平台与所有房间的联系。顶层的“大屋顶露台”是一个集会场所,能让不同年龄段的孩子们在一起玩耍。

(本文贡献方:archdaily,archcollege,treemode;组织:树状模式)
From the architect.
A compact volume in which levels slide to each other to develop exteriors spaces to every levels. The aim of the project is the stack of functions while giving each of different grades of use.

Access to the building is done recessed from the street of the Menil, sheltered under the cantilever of the floor. Large and bright lobby allows users to move as easily exchange. On entering, one perceives the psychomotor area opens onto the common courtyard and wooded square through the game library.

This area is on two levels (with a set of double height) and can operate independently of the crib.

On the floors, the separation between service areas and sections is clear. The central position of the changes area each time allows a control input/output and all the spaces in the adjacent section.

The project develops on each floor generous terraces connection to all rooms awakening children. The “great roof terrace” at the last level is a meeting place and play between the different age groups.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲



已邀请:

要发表您的看法,请先登录