项目概况:
建筑设计:Tabanlioglu Architects
地址:土耳其,伊斯坦布尔(Istanbul, Turkey)
主持建筑师:MuratTabanlioglu& Melkan GürselTabanlioglu
面积:55359.0 平方米
时间:2013
照片版权:Murat Germen , Thomas Mayer

项目简介:
来自建筑师的描述。项目场地位于伊斯坦布尔亚洲部分,夹在两条平行的马路中间,其中一条是通往伊斯坦布尔第二国际机场——Sabiha Gökçen机场的高速公路。建筑主体为两座分别为7层和9层的独立建筑,与场地的形状相呼应。除了办公和住宅楼层外,建筑主要作为飞马航空公司的办公地点。

街面上的入口可以直接通往飞马航空公司的办公室。在它的楼上是ESAS的办公楼层。后方建筑最上面几层是面积为60到120平方米的住宅单元,计划出租给航空公司的员工和在当地常住的游客。前方的建筑出租给其他公司作为办公地点。两座建筑柔和的曲线、空间的位置和彼此间连接的弧线构成了优雅的流线。流线型设计的主要目的是减缓猛烈的东北风对建筑产生的影响。两座建筑位置的设定参考了太阳的运行轨迹,以使它们最大程度地利用太阳光。

两座建筑的曲线平行立面构成了20米宽的半遮蔽步行通道连接,成为街区连接网络的一部分。通道旁设置了小咖啡店,建筑的租户和当地居民都可以把它们当做会面地点。

除了阳台和露台外,每座建筑都有带有开放屋顶的较高的中庭,将自然空气和最佳的日照引入室内。在一层,这些中庭作为会面和放松的地点来使用。飞马航空公司所在的楼层位于居住楼层公共区域的前部,它的屋顶被设计成屋顶花园,里面有健身馆和SPA。风格低调的建筑群有一个区域十分惹人注意,那就是位于较高楼层地下的“模拟区域”。该区域有透明的玻璃洞口通向上部,好奇的路人可以通过洞口一探其内部的情形。该建筑的设计概念就是打造一处通透明亮的办公场所,能看到原有的周围环境并可以与其亲密接触。

项目其它信息:
Structural Engineer: Denge
Mechanical Engineer: Dinamik
Main Contractor: EAG Turizm Ticaret
Steel Works : Aks Engineering
Aluminium Facade Cladding : Arte
基地面积:10.308 m2

(本文贡献方:archdaily,archgo;组织:树状模式)
From the architect. The site is located at the Asian side of Istanbul, between two parallel roads, one being the highway to Istanbul’s second international airport Sabiha Gökçen. The main construction consists of 2 separate blocks with 7 and 9 floors, respective to the site topography. Besides the office and residential floors, the anchor of the building is Pegasus Airlines.

Above the Pegasus’ office, which has a direct entrance at the street level, there are office floors of the ESAS. The uppermost floors of the rear building are designed as residential units between 60 to 120 sqm, designed to be rented by airline professionals and long-term visitors. The facing building is let for other offices. Soft curves of each two building, location of spaces and their connection arcs create an elegant flow; the major reason of the form comes from the idea of breaking the strong north-east wind. Positioning of the two building is relative to the movement of the sun, and grant optimum daylight for both masses.

Curvilinear parallel facades of the two buildings produce a semi-sheltered, 20 meters wide pedestrian link that forms an integral part of the network of neighborhood connections. Small cafés as meeting places, not only for the direct users but also for local people, take place on the passage.

Beside balconies and terraces, each of the buildings has high atriums with open roofs that grant natural air and optimum daylight at interiors. At the ground floors, these atriums serve as patios to meet and relax. The roof of Pegasus is designed as a roof garden that is located in front of the communal area of the residential floors, housing gym and the spa. One of the attraction points of the modest complex is the “simulation zone” which is located below ground at the upper elevation; having transparent glass openings on top, the curious passer-bys are welcome to take a look at. Conceptually the building is a permeable and transparent workspace with the choice of visibility and interaction with the existing surroundings.
已邀请:

要参与讨论请先登录注册