英国伦敦“提灯”住宅改造(The Lantern) - Fraher Architects

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Fraher Architects
地址:英国,伦敦(London, UK)
面积:298.0 平方米
时间:2015
照片版权:Jack Hobhouse
 
项目简介:
“提灯”项目位于伦敦西南部,是列入本地文物保护名录的住宅楼,包括完整的地下室、一楼和二楼扩建和翻新。客户要求我们将现有建筑转变成参照东部设计同时巧妙处理日光和极限条件的一系列空间。
 
所有既有的地板和墙壁都被拆除,建筑外皮被剥除,还原到现有的外墙。房屋基本上从内到外进行了重建,而且向下向外进行了扩建。
 
美国黑胡桃木楼梯自旋向上,贯穿建筑,树一般的连接居住空间。楼梯平台、内部开口和不寻常的孔径促成建筑内生活空间形成互相紧密连接的内部庭院。楼顶有一个为客户设计的屋顶书房,可以俯瞰四层中央楼梯。在楼梯底部,树一般的形状将自身包裹在地下室的天花板,作为胶合板楼梯的根基,从而在主题和空间上连接垂直的建筑。
 
该楼规划过程复杂,这是由于场地的敏感性(有城镇景观优点的建筑),导致与当地规划部门谈判数月,最终同意适当限制扩建高度。墙包层尊重现有的建筑,同时通过使用玻璃片,将其从建筑的历史构造中分离。
 
这座楼房有坚实的可持续性策略,综合了MVHR系统、内部隔热衬里、更换了双层玻璃开窗、气密应用,并增加玻璃的使用,能从被动式太阳能中受益。正因如此,现有建筑的碳排放量已经显著降低。
 
项目所有细木工旨在完善建筑的设计过程。尽可能使用天然材料,木材的使用是定制橱柜设计的中心。各种元素浮动或嵌入壁龛,与楼梯呼应。当你上楼,细木工和涂饰变得更明亮,反映向天空的过渡。过渡在楼顶的书房结束,这里的细木工颜色较深,以反映房间的“树屋形态”。所有细木工由Fraher Architect的姊妹公司Fraher and Co来设计、制造和安装。
 
项目其它信息:
Contractor: Shipshape Construction
Structural Engineer: Constant Design Ltd
Joinery: Fraher and Co
 
(本文贡献方:archdaily,iarch(Brick,vigo);组织:树状模式)
From the architect. ‘The Lantern’ project involved the complete basement, ground and first floor extension and refurbishment of a Locally Listed Residential Building in South West London. The Client asked us to transform the existing building into a series of spaces that had a strong reference to Eastern Design influences whilst manipulating daylight and threshold conditions.

All the existing floors and walls were removed with the building being stripped back to the existing external walls. The building was essentially rebuilt from the inside out, as well as being extended down and outwards.

A feature American Black Walnut staircase wraps itself up through the building, connecting the habitable spaces through its tree like presence. Half landings, internal openings and unusual apertures encourage the notion of creating internal courtyards of living spaces that are all strongly connected to one another. At the top of the house sits a roof top study for the client, over-looking the four storey central staircase. At the bottom of the staircase the tree like form wraps itself onto the ceiling of the basement rooms as the roots of the staircase in plywood ribbons, thus connecting this vertical building thematically as well as spatially.

The planning process was complex for this building due to the sensitive nature of the site (building of townscape merit), leading to months of negotiations with the local planning department eventually agreeing with a limit in place to the height of the extension. The brick cladding pays respect to the existing building, whilst be separated away from the historic fabric of the building by a glass slice.

The robust sustainability strategy for the building integrates an MVHR system, internal thermal insulation lining, replacement double glazed fenestration, air tight application and increased glazing to benefit from passive solar gain. As such the existing building\'s carbon footprint has been dramatically lowered.

All the joinery for the project was designed to compliment the design approach for the building. Materials used were natural where possible, with the presence of timber central to the design of the bespoke cabinetry. Elements float, nestle into recesses and reference back to the staircase. As you climb the building, the joinery and finishes become lighter to reflect the transition towards the sky. This is capped off with the study at the top of the building, where the joinery is darker to reflect the ‘tree house nature,\' of the room. All the joinery was designed, fabricated and installed by Fraher Architect’s sister company (Fraher and Co).





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲








已邀请:

要发表您的看法,请先登录