澳大利亚康科德历史建筑啤酒厂更新(The Brewery Yard) - Tzannes

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Tzannes
地址:澳大利亚,新南威尔士州,康科德(Central Park, Concord NSW 2137, Australia)
面积:26400.0 平方米
完工时间:2015
照片版权:John Gollings, Brett Boardman

项目简介:
来自建筑师的描述:该项目位于悉尼CBD边缘地带,集成了热电冷联产工厂的固定设备和历史上著名的Carlton & United啤酒厂。啤酒厂区(可追溯至二十世纪早期)位于六公顷地块的中央,现在被称为中央公园。
 
啤酒厂是地块留存的遗产中最大的建筑群,我们将以最直接的方式呈现这处直到2005年还在运营的啤酒厂。并利用该项目的建筑形式在城市脉络中打造出这个新技术设备令人难忘的表现形式,同时也能够满足冷却塔所需的技术要求,以及提高建筑物的文化价值。
 
我们开发了一种合理的创新方式来解决这个问题,新方案的形式来源于现有屋顶轮廓的复杂外形和内部工程固定设备形成的有机规则形式的整合。该建筑的上部表皮是定制的镀锌网片,就如同把布料覆盖在弯曲的框架上。将金属网的透明度降到最小,以加强外形的固态属性,同时为需要大量进气的冷却塔提供空气渗透性。
 
新设备恰如其分地悬置在之前的旧锅炉房上。我们扩建了场地中传统的建筑物的细部。这些细部通常都是直接的、实用的以及工业化的,这一点可以从钢结构的细节看出来。
 
建筑内清晰地表现出了配套的冷却塔、用于新钢结构工程的钢螺栓和板材连接细节。放置冷却塔的平台由工业尺度的钢架支撑—门式钢架的横梁为1.2米深,跨度达20米。
 
该项目实现了社区效益,它为城市边缘地带全新混合用途的开发项目提供了供应电源和冷热水的高效节能的方法,同时也提供了将新技术设施和历史建筑相结合的范例。设计既尊重了城市文脉,也让这个重要的新技术设施成为城市环境中引人注目的一部分。

(本文贡献方:archdaily,archcollege;组织:树状模式)
From the architect.This project integrates the plant equipment for a tri-generation plant with the historic Carlton and United Brewery building on the fringe of the Sydney CBD. The Brewery precinct, which dates from the early twentieth century, is located in the centre of this six hectare site, now known as Central Park.

It is the largest group of retained heritage buildings on site and will provide the most direct representation of the Brewery which existed on the site until 2005. The built form of the project needed to provide a memorable expression of this important new technology within the urban context while also meeting the demanding technical requirements of the cooling towers and enhancing the heritage significance of the buildings.

We developed an innovative formal solution to this problem where the form of the new work arose from the integration of complex profile of the existing roofline with the organic regular form of the plant equipment within. The transparency of the mesh was minimised, enhancing the solidity of the form while providing permeability for the cooling towers which need large volumes of air intake. This form was wrapped in custom made zinc mesh sheets, like fabric draped over a curved frame.

Fittingly, the new plant room hovers over the former Old Boiler House, the original power station for the site which operated in various formats until it was decommissioned in the 1980s. The original inverted pyramid coal hoppers are retained in situ within the new zinc clad enclosure and informed the volume of the base of the structure. We have extended the detailing tradition of buildings on this site. The detailing generally was intended to be direct, utilitarian and industrial this can be seen in the close up details of the steel.

Within the building supporting the cooling towers, steel bolts and plate connections for the new steel work are clearly expressed as these will be visible in the final iteration of the adaptive re-use of the building. The new slab housing the cooling towers is supported by industrial scaled steel portal frames - the beam of the portal frame is 1.2m deep and spans over twenty metres.

This project delivers significant community benefits through both the provision of a highly energy efficient method of supplying power as well as hot and cold water to a significant new mixed use development on the fringes of the city as well as providing a model of how this new technology can be integrated with an important historic structure. The design both respects this fabric as well as making this vital new technology a memorable part of the urban context. This design solution required close collaboration with our client, the heritage consultant, technical services consultants and both tri-generation and faade mesh contractors to resolve these issues and meet our ambitious design agenda through a staged GMP delivery process.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲








已邀请:

要发表您的看法,请先登录