项目概况:
建筑设计: Perkins+Will
地点: Seattle, WA, United States
主持建筑师: Kay Kornovich, Erik Mott, Gavin Smith, Ed Palushock, Nathan Williams
建筑面积: 210.0 ft2
完工时间: 2016
照片版权: Lara Swimmer
 
项目简介:
来自建筑师的描述。NorthEdge是一栋坐落于华盛顿州西雅图市 Wallingford街区的高科技办公楼 ,大楼总面积达19328平方米。

建筑的设计灵感源自附近的 Gasworks公园,它曾是城市燃气设施的所在地,如今公园内仍遗留了许多上世纪的设备。因此 NorthEdge从公园现有材料中选取了与当地工业气息相符的粗木和现代化材质。

项目场地曾经是一块废弃被污染的棕地,为了提升了改造这片区域,Perkins+Will设计了一栋四层建筑,采用独特的阶梯状形式,保持材质原有颜色。

建筑中央为一个11.5米宽室外庭院,包括一系列小型屋顶平台和通向湖边的步道。在一个18米宽的露台上,Perkins+Will设计了四层建筑堆叠的结构,获得更好的视角。建筑大厅与多层相通,在通向屋顶平台的游线上提供了高度通透的视野。

该建筑被美国绿色建筑委员会授予LEED银标,在施工阶段节约并清洁附近水资源,期望能长期改善水质。

材料产品描述. 建筑主要材质为耐候钢(A606),其商标通常为Cor-Ten。这些钢板在室外经历了六个月的风化,并曾经作为雨幕,为了尽量减少表层氧化,闪烁的河石窗框帮助过滤一些残留物。

项目其它信息:
Manufacturers: Cascadia, EFCO 5600, Kingspan
Client : Touchstone Corp
General contractor: Lease Crutcher Lewis
Structural + Civil : Magnusson Klemencic Associates
Electrical Design Build Contractor: Prime Electric
HVAC/Plumbing Design Build Contractor: Bellevue Mechanical
MEP Design Engineer: Glumac
Mechanical: Glumac
Energy Consulting + Energy Modeling: Glumac
Geotechnical: Associated Earth Sciences
Landscape Architect: PFS Studio
Environmental Graphics: Studio SC

NorthEdge is a 208,000-square-foot hi-tech office space in Seattle, Washington’s Wallingford neighborhood.
 
It’s design inspiration came from the adjacent Gasworks Park, which was former home to the city’s municipal gas works. The park today contains much of the original 1900s machinery. The rustic and modern materials selected for NorthEdge harmonizes with materials found at the park to celebrate the area’s industrial past.
 
Perkins+Will’s design approach focuses on a single four-story building with stepped forms and natural coloration to enhance and transform a site that, until recently, was a derelict and contaminated brownfield.
 
The building is organized around a 38-foot wide central outdoor court comprised of a series of small roof terraces and walkways that step down the site toward the lake. Developed on a challenging 60-foot terrace, Perkins+Will’s design strategically stacks all four floors of the building along the grade to take advantage of nearby views. The lobby creates a multi-story link that is highly transparent to frame views for pedestrians who also have access to a public roof terrace.
 
The building is certified LEED-Silver by the U.S. Green Building Council. The construction phase included substantial water conservation and clean up to improve water quality in the near and long-term
 
Product Description.One of the principal materials used on this project was weathered steel (A606), often referred to by its trademark name Cor-Ten. The panels were pre-weathered off-site for six months and used in a rainscreen application. Thoughtful detailing sought to minimize oxidation run-off including providing sill flashing with river rock to help filter any residue.
已邀请:

要参与讨论请先登录注册