美国波特兰日本庭院文化村(Portland Japanese Garden Cultural Village )- 隈研吾(Kengo Kuma & Associates)

▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Kengo Kuma & Associates
地点:美国,波特兰(Portland, OR, United States)
建筑面积:1431.0 m2
完工时间:2017
照片版权:Jeremy Bittermann
 
项目简介:
来自日本的建筑师隈研吾以及他的事务所团队,在美国波特兰日本庭院文化村此项目中以朴素的设计、人性化的尺度,将建筑围绕在了一个广场的周围,背靠一个自上世纪60年代保留下来的庭院。游客前往文化村需从城市出发再行至山顶,与日本文化中的‘朝圣’之路相似——旅人从禅院附近的城市“门前町”出发,在途中对大自然致以敬意。
 
项目场地位于斜坡之上,并种有一片西北太平洋的松柏类植物。文化村的四座建筑,每一座都以其独特的方式与当地环境融合。售票亭位于阶梯式池塘之上,茶室也悬浮在溪谷之上,这里还有村舍和庭院建筑。
 
建筑风格表现出了对自然景观的尊敬,特别是‘之’字形的屋顶造型,创造出了一个由软金属材料和茂密植被组成的悬臂造型,同时它富有渗透性的边界和著名的波特兰雨以及变化无常的太阳也会形成一个柔和 、模糊和灵活多样的边界。
 
花园的景观设计是与 Sadafumi Uchiyama  景观设计事务所,Hacker Architects 建筑事务所以及 Walker Macy 公司共同合作完成。

Design Team:Kengo Kuma, Balazs Bognar 
Architect of Record:Hacker Architects
 
Landscape Architect:Sadafumi Uchiyama
Landscape Architect of Record:Walker Macy
Structural Engineer:KPFF Consulting Engineers
Civil Engineer:KPFF Consulting Engineers
Geotechnical Engineer:GRI
Mechanical/Electrical/Plumbing Engineer:PAE Engineers
Lighting Design:Luma Lighting Design
Sustainability Consulting:Green Building Services
Contractor:Hoffmann Construction Company
Client:Portland Japanese Garden (Portland, USA)

Text description provided by the architects. Portland Japanese Garden\'s new Cultural Village is a modest, human-scaled set of buildings arranged around a courtyard plaza, whose fourth side is the existing, untouched gardens from the 1960s. The project is a village positioned along a journey from the city to the top of the hill, a form of modern monzenmachi wherein the pilgrimage pays homage to the spirit of nature.?
 
 
There are four buildings, each with its own means of merging into the dramatic slopes of the terrain, in combination with the tall vertical lines of the Pacific Northwest conifers: the Ticketing Pavilion floating above gentle stepped ponds, the Tea Cafe hovering above the ravine, and the main Village House and Garden House.
 
 
Although the architecture is deferential to the landscape, the key device is the zigzagging roof—creating deep overhangs of soft metal and lush vegetation, and a porous boundary to encourage a direct relationship with the renowned Portland rain, and its temperamental sun—in a soft, indeterminate, and flexible border.
 
 
In collaboration with Sadafumi Uchiyama (landscape design), Hacker Architects, Walker Macy.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲



已邀请:

要发表您的看法,请先登录