阿根廷 Maricel 住宅(Maricel House )- ESTUDIO EDGARDO MARVEGGIO

项目概况:
建筑设计:ESTUDIO EDGARDO MARVEGGIO
地点:阿根廷(Morrison, Argentina)
主持建筑师:Edgardo Marveggio
建筑面积:250.0 m2
完工时间:2016
照片版权:Gonzalo Viramonte 
 
项目简介:
住宅坐落于角落处,由建筑师和客户两个人共同提出概念并参与设计。建筑师关注的问题是,如何让住宅与场地的结合更加紧密。
 
一面较矮的围墙对公共街道和私人住宅用地进行了界定,而紧随其后的另一面围墙则平行布置,高高立起,保证了房屋的私密性。长而深的屋顶与高墙形成的二层围栏,留出了一条水平向的窄缝,这是住宅与街道唯一有视线交流的区域。建筑有一片浅浅的前院,还享有一个宽敞的后院。处于两个庭院之间,住宅环境十分适宜。
 
住宅建筑主体的中央有一个双层通高的体量尤为瞩目。该空间是住宅的起居室,内部独特的家具和半透明的侧面采光构成设计亮点。
 
房屋的概念甚至于建筑细节都是设计师与业主共同商议完成的。整个设计过程十分有趣,不过结局却让人唏嘘——业主是建筑师的前妻。

Collaborators:ing. Alberto lainatti

Text description provided by the architects. The house is located on a corner and it was requested and design by two people. We were concerned on how to shape the building as an object on the site. 
 
 
 
A low wall limits the path and site, another higher wall closes the house and a long, deep roof protects the only high opening to the street. A front yard, a backyard, and the building between them.
 
 
From the main room you can see the sky and courtyard. But from the street you have no visibility. The idea was to maintain privacy towards public space. We find a dynamic housing of flexible spaces in which the design can be seen in every detail.
 
 
The central module is constituted by the double height living room. The particular  furniture and lightning design becomes the  focal point. 
 
 
The concept of the house and even the details were design together with the owner.  It was a fun that we undertook together and that we ended the same way. She was my ex-wife.
 


▲ 建筑师考虑了如何让住宅与场地的结合更加紧密,几何的形体,片墙的界定,整面色彩的搭配,庭院,平台,私密性,宜居的空间…





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲














要发表您的看法,请先登录