葡萄牙圣阿马鲁湾 Lava 度假村(Lava Homes )- Diogo Mega Architects

编辑导读:建筑通过一些尝试如尽可能地顺应地形、采用当地材料、当地植物等手段完好地融入了绝美的自然环境……(经典值评价:7.2)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:Diogo Mega Architects
地点:葡萄牙(Travessa do Outeiro das Eiras, Terra Alta, Portugal)
主持建筑师:Diogo Mega
建筑面积:1760平方米(18944.48 ft2)
完工时间:2019
照片版权:Miguel Cardoso, Diogo Mega
 
项目简介:
宁静祥和的自然环境中,蕴含着独特的自然景观与文化遗产,这里是天边的家,这里是遗落的天堂。
 
圣阿马鲁区位于皮库岛的北岸,距离岛上的主要城镇约20公里。在此居住的300多个居民以热情好客而闻名,吸引着越来越多的游客每年来到这里。
 
站在场地中朝西望去,可以看到圣阿马鲁湾的全貌,如果赶上云开雾散,还可以一窥皮库山顶峰的真容。与此同时,场地四周原生态的环境 、美丽的植被以及几处古老的遗迹,仿佛画中的一切。沿垂直方向,场地被一条小路分隔开,这条小路隶属于亚速尔-皮库步行道系统(Trilhosdos Açores – Pico)的Caminho daVoltas小道。在进行项目开发时,通过对建筑地板与墙体的整体保护处理,这条小路被完整的保留了下,连同周围两个老房子以及一些动物围栏的废墟。
 
我们的设计理念,着眼于保护当地的自然环境,历史文化遗产与地域特色。项目中所有的房屋单元均配有光伏板,依靠环保颗粒取暖炉采暖,通过自然通风进行降温。关于用水,采集的雨水会被收集到水箱中,用以浇灌场地中的植物。而对于饮用水,则是将当地水源通过活性炭净化后后得来。
 
度假村由14个居住单元构成:
T1户型共三间 - 一室一卫一厅,配有简易厨房设施
T2户型共八间 - 两室(一间配有双人床,另一间配有两个单人床)一卫一厅,配有简易厨房设施
T3户型共三间 - 三室(一间配有双人床,一间配有可拆分的两张单人床,另一套间另配有两张可拆分的单人床),一个可供前两个卧室使用的独立卫生间,以及配有简单厨房设施的客厅。
考虑到场地陡峭的斜坡与其尺寸大小,场地内的露台、废墟与新建房屋在保有私密性的同时,也能享受到周围环绕的绿色植被,包括运河,圣乔治岛,皮科岛海湾在内的全景海景,以及Santo Amaro,Praínha和SãoRoque地区的美丽海滩。
 
可持续性
该项目旨在尽可能少地改变原有土地地形,从而让建筑与周围环境尽可能的和谐。
 
大量的本地材料被运用到度假村的室内外(天花板,外墙与部分家具)设计中,这些材料包括本地的石材以及本地的柳杉木。
 
项目中使用的材料,可以为所有的房屋起到保温与隔音的作用。至于所有窗户与玻璃门,均使用双层玻璃。
 
在花园中,我们尝试使用了大量本地植物,其中很多为本地特有物种。对于那些已经存在于场地内的物种,我们对其进行了保护。
 
我们对度假村中的所有垃圾进行了分类回收。与此同时,我们重新启用了旧的蓄水池,使用收集到的雨水进行植物的灌溉。
 
为了保护环境降低能耗,我们使用与光伏板连接的高能效热泵对水进行加热。至于房间的采暖,我们采用了使用清洁可再生能源的颗粒取暖炉。
 
我们在整个项目中均使用了LED灯,其中部分配有行动感应装置(例如餐厅内的洗手间)。至于客房内部的照明,则是与房卡相连,这便保证了房间空置时灯不会开启。
 
餐厅中使用的大量食材(肉、鱼、果酱、蔬菜、水果、鸡蛋、奶酪、黄油等)均产自本岛。

Cliente:Azores Visian
Engineering:LX2E
Interior Design:Ana Trancoso

Text description provided by the architects. With a unique landscape, cultural heritage and environmental surroundings, where calm and tranquility predominate on the natural environment. A home away from home, in a lost paradise.

The parish of Santo Amaro, located on the north coast of the island, is 20 km away from the county main village. It has a population of around 300 inhabitants, known for its hospitality and well-being, attracts more and more tourists every year.

The view to the West allows to observe the whole bay of Santo Amaro ... and allows to see the top of the mountain of Pico, in day of little cloudiness.The grounds were chosen for their natural beauty, flora and the existence of several ruins, which give a picturesque tone to the enterprise. The development is crossed longitudinally by a canada - Way of the Voltas - that belongs to the Railings of the Azores - Pico. The canada was kept untouched, with the integral preservation of the floor and the walls. On the grounds were two ruins of old houses, as well as some ruins of animal pens.

Our positioning is based on the conservation of nature, environmental quality and the safeguarding of the historical-cultural heritage and local identity.All housing units are equipped with photovoltaic panels, heating is done by salamanders to pellets, cooling is done by natural ventilation, water tanks have been kept for use in the irrigation, and the drinking water served is filtered local water by an active carbon system.

The Resort is made up of fourteen accommodation units:
- Three of typology T1 - A bedroom, a toilet and living room with kitchenette;
- Eight typology T2 - Two bedrooms (one with double bed, the other with two beds that can be joined), a bathroom and living room with kitchenette;
- Three of typology T3 - Three bedrooms (one with double bed, one with two beds that can be joined and a suite also with two beds that can be joined), a separate toilet for service of the first two bedrooms and living room with kitchenette.

With the dimensional characteristics of the lots and the steep slope, terraces, the ruins, as well as the new proposed houses, will all have privacy as well as a large surrounding green area and still full and panoramic sea views, both for the Canal and the Island of São Jorge, as well as the bays of the island of Pico, beautiful sea recesses along the parishes of Santo Amaro, Praínha and São Roque.

SUSTAINABILITY
The project was designed to alter as little as possible the topography of the land, so that the integration of the houses was as harmonious as possible.

In the design of the resort local materials were used, namely the stone and the wood of criptoméria, in the interiors and exteriors (ceilings, facades, some furniture).

Materials were used that allow the thermal and acoustic insulation of all houses. All windows and glass doors of the development are double-glazed.
 
 
In the gardens, we introduced local plants, many of which were endemic, and preserved the species that existed initially.
 
 
We do the total separation of the garbage for recycling. We kept the old tanks (cisterns), with use of rainwater for irrigation.
 
 
The heating of water is made using energy-efficient heat pumps, coupled to photovoltaic panels that will potentiate them, minimizing energy consumption and preserving the environment. The heating of the houses is done through  pellets stoves, a clean and renewable energy.
 
 
In the lighting of the whole project were used led lamps and some have a motion sensor (for example, in the bathrooms of the restaurant). The lights of our houses are connected by card so that they are not lit during the absence of guests.
 
 
Most of the products used in our restaurant (meat, fish, honey, jams, vegetables, fruit, eggs, cheese, butter, etc.) are produced on the island.





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲









































已邀请:

要发表您的看法,请先登录