美国新奥尔良 Bastion 退伍军人保障房社区 (Bastion Community Housing )- OJT

编辑导读:该住区是可扩张的,并且基于当地的地理特点,采用了基本模块化的,桩柱支撑起的住宅单元……(经典值评价:7.2)
▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


项目概况:
建筑设计:OJT
地点:美国,新奥尔良(1901 Mirabeau Ave, New Orleans, LA 70122, United States)
建筑面积:5258平方米(56600.0 ft2)
完工时间:2018
照片版权:William Crocker, Jackson Hill

项目简介:
最近完成的 Bastion 社区是由58个独立单元组成的保障住房项目,为经历过9·11的退伍军人和他们的家人服务,他们其中许多人需要接受终身治疗。基于共同的生活经理, Bastion将他们集中起来,建立健康社区疗养模式,以便长期护理。这是一种独特的住房类型,开创了先河,旨在解决专业护理设施与普通住房之间的差距。

该项目位于路易斯安那州新奥尔良的 Gentilly 社区,最初由战后退伍军人在郊区热潮期间开发,是历史上一个繁荣的城市社区,但它由于卡特里娜飓风造成的洪水衰败。基地是一块罕见的5.5英亩的连续地块,直到洪水泛滥前都作为大型混合住宅区。距离伦敦运河溃口几百英尺(洪水的来源),故在前期必须清理剩余的残墟。

经过十多年的空缺,Bastion选择了该基地来建立他们的住房社区,这个社区应该是可扩张的,有序的空间组织,既满足功能需求,又融入周围环境。最终建筑设计和场地设计经济、可持续且具有灵活性。虽然项目的形式可能看起来有点复杂,但项目的构建逻辑源于单户和双户住宅的基本模块。桩支撑起住宅,使其悬浮在地面之上,为地下水渗透提供空间,同时确保古老的橡树根系不受干扰。

在住房规模上,基本单元两两配对:每栋住宅由两个连接的单元组成,并且面向另一栋住宅,有效地创建了一个由四个邻居共享的开放式庭院,确保居民之间形成积极的社交网络。每个组团被安插在原有橡树之间,通过较大的中央庭院联系,将居民与社区连接起来,同时仍与周围社区保持开放的关系。

Consulting Engineers:Robert B. Anderson, LLC
Structural Engineer:Schrenk
Civil Engineer:Endom & Flanagan
Developer:Renaissance Property Group

Text description provided by the architects. Recently completed, the Bastion Community is?a 58-unit fully affordable housing development centered on the needs of post-9/11 combat veterans, many with lifelong medical challenges, and their families and caregivers. Bastion leverages this concentration of services members with shared life experiences towards a community health model for long term care, support, and integration into the world. It is also a unique type of housing, the first such development of its kind, that addresses the gap between dedicated care facilities and market housing.? ?

The development is located in the Gentilly neighborhood of New Orleans, Louisiana. Developed initially by post-War veterans during the suburban boom and historically a thriving area of the city, it suffered an extreme loss due to the flooding caused by Katrina. The site, a rare 5.5-acre contiguous parcel, was until the flooding was home to a large multi-family complex. Being within a few hundred feet of the London Canal breach — the source of the neighborhood flooding — what remained of the existing housing had to be removed in the cleanup efforts.

After more than ten years of vacancy, the Bastion organization chose the site to create their housing community, the first of what is meant to be a scalable model. In creating the housing here, the objectives were to develop a massing and spatial organization that both supported the mission and integrated into the surrounding neighborhood. The result was a building design and site configuration that was economical, sustainable and socially resilient. While the form of the project may appear to be slightly complex, the project’s construction logic is derived from typical mass-delivery model for single- and double-family homes. Pile-supported, raised dwellings allowed the units to hover above the ground, providing open space for groundwater infiltration while ensuring the historic oak trees’ root systems remained undisturbed.
 
At the scale of the house, units are paired twice: every residential building consists of two attached units that face another double, effectively creating an open court shared by four neighbors, which was deemed the optimal social network to ensure meaningful relationships between tenants. Each actively engaged cluster of four units, carefully located between the existing oak trees, is connected to a larger, central courtyard, connecting residents with an intentional community while still maintaining an open relationship with the surrounding neighborhood.?
 





▲ 点击图片可查看大图,并可进入全屏图集模式 ▲


















已邀请:

要发表您的看法,请先登录